Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

E oficial. Asiguratorii vor scumpirea RCA, așa cum a anunțat România Liberă

E oficial. Asiguratorii vor scumpirea RCA, așa cum a anunțat România Liberă

Allianz-Țiriac Asigurări, Asirom, Generali, Groupama, Omniasig, Grawe și Uniqa cer despăgubiri guvernului pentru că ar fi fost forțați să vândă polițe RCA la prețuri care în cazul altor societăți, precum Astra și Carpatica, au condus la falimentul acestora, informează HotNews.ro.

Rl online 0 comentarii

Șapte din cei opt asigurători care au dat în judecată Guvernul, anul trecut, pentru anularea Hotărârii Guvernului Cioloș din 2016 care a plafonat tarifele RCA pentru o perioadă de șase luni, cer separat în instanță obligarea Executivului la plata unor pierderi cumulate de peste 56,2 milioane lei, arată datele din acest dosar consultate de HotNews.ro

Cele 7 cereri de chemare în judecare și sumele pe care asigurătorii le cer de la Guvern:

1. Asirom VIG solicită plata sumei de: 22.500.000 lei
2. Allianz-Țiriac Asigurări solicită plata sumei de: 11.721.036 lei
3. Groupama Asigurări solicită plata sumei de: 10.245.450 lei
4. Generali Asigurări solicită plata sumei de: 10.000.000 lei
5. Omniasig VIG solicită plata sumei de: 9.944.463 lei
6. Uniqa Asigurări solicită plata sumei de: 1.288.915 lei
7. Grawe România solicită plata sumei de: 533.342,10 lei

Ca și în dosarul inițial, în care acești șapte asigurători împreună cu Euroins solicită anularea Hotărârii de Guvern 826/2016 care stabilit tarife maxime la RCA pentru o perioadă de 6 luni, casa de avocatură care reprezintă firmele de asigurare este SCA Zamfirescu Racoți & Partners, prin avocați Călin Zamfirescu și Cosmin Vasile, conform dosarului consultat joi, 9 august 2018, de HotNews.ro.

După cum anunțat și România Liberă, investigația realizată de HotNews.ro arată că asiguratorii își doresc, într-adevăr, creșterea prețului polițelor RCA.

Din momentul în care noua lege privind RCA, intrată în vigoare în iulie 2017, a fost implementată, asigurătorii – care și-au văzut profiturile amenințate - au demarat o amplă acțiune de lobby la Bruxelles, reușind, în cele din urmă, să pună cu botul pe labe Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Pe 23 iulie a.c., Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE a transmis ASF o scrisoare în care anunța etapa premergătoare deschiderii procedurii de infringement privind modalitatea de transpunere în legislaţia naţională a unor dispoziţii conţinute în Directiva Solvabilitate II şi în Directiva privind asigurarea auto, cu scopul de a asigura convergenţa legislaţiei naţionale cu directivele europene în materie.

După numai două zile, ASF a anunțat că a creat un grup de lucru extins care va analiza efectele noii legislaţii cu privire la asigurarea RCA şi va identifica soluţii de îmbunătăţire a acesteia. Mai direct spus, normele vizate de infringement vor fi măcelărite.

 

 

Comentarii

loading...