Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii români au obţinut medalii de aur şi de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie

Elevii români au obţinut medalii de aur şi de argint la Olimpiada Internaţională de Geografie

România s-a clasat pe primul loc la Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în Quebec, Canada, elevii români obţinând trei medalii de aur şi una de argint.

Rl online 0 comentarii

La competiţia desfăşurată în Canada, în perioada 1-6 august, au participat 50 de naţiuni, România fiind reprezentată de patru elevi.

Echipa română a obţinut cel mai mare punctaj cumulat în urma celor trei probe de concurs: proba teoretică, proba practică şi testul multimedia.

Medaliile de aur au fost obţinute de Manuel Foşalău (Colegiul "Emil Racoviţă" din Iaşi), Bianca Solomon (Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi) şi Andrei Sandu (Colegiul Naţional Iaşi), iar Omar Hamod (Colegiul Naţional "Mihai Viteazu" din Bucureşti) a obţinut media de argint.

Cei patru elevi au fost coordonaţi de profesorii ieşeni Dorin şi Cornelia Fiscutean.

Competiţia din acest an s-a desfăşurat sub patronajul Uniunii Geografice Internaţionale (IGU) şi Universităţii Laval, a doua universitate, ca vechime, din America de Nord.

Ediţia din 2019 va avea loc în Hong Kong.

Comentarii

loading...