10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiEnciclopedia lucrurilor uitate de români în maşinile Uber, anul trecut

Enciclopedia lucrurilor uitate de români în maşinile Uber, anul trecut

“Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de finalul lui Mercur în retrograd (perioadă de care astrologii spun că influenţează uitarea), Uber continuă tradiţia şi lansează a patra ediţie a Enciclopediei anuale a lucrurilor uitate şi găsite în Uber (…)

Cei mai mulţi dintre noi au trăit măcar o dată sentimentul de a uita ceva într-un taxi, avion, autobuz sau tren. Acel moment de panică în care îţi dai seama că obiectul de care ai nevoie nu mai este în buzunar sau în geantă, iar şansele să îl recuperezi sunt mici.

Aşadar, să ne luăm câteva momente pentru o trecere în revistă a obiectelor mai mult sau mai puţin obişnuite uitate în Uber în ultimul an, ale căror stăpâni au fost însă mai norocoşi şi au avut posibilitatea de a îi contacta pe şoferi pentru a le recupera”, notează realizatorii statisticii.

Conform sursei citate, în Top 10 al celor mai frecvent uitate obiecte în Uber, în România, se află telefonul sau camera foto, genţi de toate felurile (rucsac, geantă de umăr, valiză etc.), portofelul, cheile, obiecte vestimentare, ochelarii, căştile, laptopul, sticla de apă sau termosul, respectiv ţigara electronică, spune Agerpres.

Pe de altă parte, o altă ierarhie inedită vizează obiectele de neuitat şi totuşi uitate în Uber, la nivel naţional. Astfel, pe lista lucrurilor rătăcite “mai altfel” s-au găsit o şurubelniţă electrică, o damigeană, un inel de logodnă, un aspirator, o saltea, un kit de poker, un urs panda de pluş, o ţeavă de aspirator, un longboard, un tort, o pereche de aripi negre, o icoană, un crocodil de pluş, o tricicletă, o proteză dentară, un scooter electric, un balon, o pungă cu şuruburi, un cărucior pentru copil, dar şi… o bunică.

În topul oraşelor din România în care se uită cel mai des conduce Bucureşti, urmat de Iaşi, Cluj, Timişoara şi Braşov.

Potrivit Enciclopediei Uber, zilele săptămânii în care se uită cele mai multe obiecte sunt joia şi vinerea, iar momentele din zi sunt în jurul orelor 16:00, 12:00 şi 17:00. Totodată, zilele în care s-au raportat cele mai multe articole pierdute au fost 15 noiembrie, 6, 7 şi 15 decembrie şi ziua de Anul nou.

O altă statistică inedită evidenţiază obiectele care sunt uitate mai des în anumite zile ale săptămânii, respectiv: de cele mai multe ori, utilizatorii uită cash în zilele de luni; brichetele sunt uitate cel mai des în zilele de marţi şi duminică; utilizatorii îşi uită mai des cartea de identitate miercurea şi joia; umbrelele sunt uitate de cele mai multe ori în zilele de vineri; pasagerii îşi uită ţigările electronice cel mai des în zilele de sâmbătă.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă