Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Este cerută modificarea rapidă a Ordonanței de Urgență pe alegerile locale

Este cerută modificarea rapidă a Ordonanței de Urgență pe alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă cere, de urgență, modificarea OUG privind alegerile locale.

Rl online 0 comentarii

AEP anunţă că a elaborat şi lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind modificarea anexei la Hotărârea AEP nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale, scrie Agerpres.

Concret, cei de la AEP cer ca numele candidatului propus de fiecare partid pentru șefia unui consiliu județean să fie trecut în subsolul paginii.

Conform unui comunicat, proiectul de hotărâre urmăreşte menţionarea expresă a preşedintelui consiliului judeţean în cadrul a două note de subsol din anexa la Hotărârea AEP nr. 1/2016 pentru aprobarea modelului listei susţinătorilor care va fi folosit la alegerile locale, fără a modifica modelul propriu-zis al listei susţinătorilor.

"Introducerea acestei menţiuni exprese se impune în contextul în care, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 40/2019, Guvernul a instituit procedura alegerii directe a preşedinţilor consiliilor judeţene, prevăzând în mod corelativ faptul că pentru fiecare candidat la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să prezinte o listă de susţinători. Întrucât Hotărârea AEP nr. 1/2016 nu conţine menţiuni exprese referitoare la aplicabilitatea acesteia în situaţia candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, este necesară corelarea acesteia cu evoluţia cadrului legal primar", precizează sursa citată.

Proiectul de hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro şi poate fi consultat la secţiunea "Legislaţie electorală - Transparenţă decizională". Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected] până la data de 24 februarie, informează AEP.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...