Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eugen Tomac reproșează Guvernului că nu ia măsuri suficiente contra COVID-19

Eugen Tomac reproșează Guvernului că nu ia măsuri suficiente contra COVID-19

Autorităţile române ar trebui să ia "măsuri mai ferme" în această perioadă, pentru a stopa răspândirea noului coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Precum restricţionarea părăsirii domiciliului de către persoanele de peste 65 de ani, închiderea restaurantelor şi cafenelelor sau restricţionarea transportului în comun la nivel naţional, scrie marţi, pe pagina sa de Facebook, preşedintele PMP, Eugen Tomac.

"Suntem astăzi în acest punct pentru că nimeni nu a putut estima viteza de răspândire a coronavirusului, cu un impact nimicitor pentru state întregi. A trata această situaţie cu tradiţionalul 'mie nu mi se poate întâmpla' este profund greşit. Aşa a crezut şi Italia şi a continuat să primească valuri de turişti din China. Nu a luat măsurile necesare încă din prima clipă, deşi încă în ianuarie apăruseră primele cazuri de turişti chinezi internaţi cu coronavirus în spitalele italiene", afirmă Tomac.

Potrivit acestuia, magazinele alimentare ar trebui să funcţioneze conform unui program prelungit pentru a le oferi cetăţenilor confortul psihologic că au acces la produse pe perioada crizei. El propune ca în comune şi oraşe programul magazinelor să fie 7,00 - 22,00, iar în municipii cu peste 50 mii de locuitori acestea să fie deschise non-stop.

"Pentru situaţiile în care telemunca nu se poate aplica, să se respecte distanţa de minimum doi metri între persoanele aflate în acelaşi spaţiu. Toate birourile şi spaţiile unde se desfăşoară activitate lucrativă să fie dezinfectate riguros. Guvernul să achiziţioneze din fondul de rezervă substanţe dezinfectante pe care să le ofere tuturor cetăţenilor pentru a igieniza fiecare apartament şi gospodărie, iar primăriile să sigure distribuirea în cel mai scurt timp", recomandă Tomac.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...