Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Evaluarea naţională de la finalul clasei a II-a începe marţi

Evaluarea naţională de la finalul clasei a II-a începe marţi

Probele din cadrul evaluării naţionale de la finalul clasei a II-a vor începe marţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Rl online 0 comentarii

Proba scrisă la limba română şi limba maternă este programată în 7 mai, fiind urmată pe 8 mai de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 10 mai.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) şi limba maternă (16 mai).

Şi elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii).

Conform Legii educaţiei naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasele a II-a şi a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele evaluării naţionale la clasa a IV-a sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul ciclului primar.

Rezultatele evaluărilor naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.

Comentarii

loading...