20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAccidentul aviatic de la Tuzla s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice

Accidentul aviatic de la Tuzla s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice

Accidentul aviatic produs în luna iulie a acestui an la Tuzla, în urma căruia 12 militari şi-au pierdut viaţa, s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice ale aparatului de zbor, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-un comunicat remis luni agenţiei NewsIn.

Potrivit comunicatului, procurorii Secţiei Parchetelor Militare au dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la moartea violentă a celor 12 cadre militare, printre care şi comandorul Nicolae Jianu, şeful Şcolii de Aplicaţie de la Boboc. Totodată, s-a dispus neînceperea urmăririi penale şi în ceea ce priveşte vătămarea corporală gravă şi vătămarea corporală a altor două victime ale accidentului aviatic. Aceeaşi soluţie a fost dispusă de procurori şi în ceea ce priveşte distrugerea totală a aeronavei aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Din probele administrate în timpul anchetei a rezultat faptul că accidentul aviatic din 5 iulie, când un avion militar de tipul AN-2 s-a prăbuşit pe aerodromul Tuzla, judeţul Constanţa, s-a produs din cauza unor defecţiuni tehnice (cedări de material) care nu puteau fi prevăzute.

Probatoriul administrat în cauză a mai relevat şi faptul că, în urma coliziunii cu solul, aeronava a luat foc şi a fost distrusă în proporţie de 95%, consecinţe fiind decesul şi rănirea militarilor aflaţi la bord.

În avion se aflau 14 persoane care participau la o misiune de antrenament a paraşutiştilor. Şapte dintre militarii decedaţi în accidentul aviatic aparţineau Forţelor Navale şi patru militari erau din Forţele Aeriene, potrivit ziare.com.

Unsprezece persoane au murit pe loc, iar o altă persoană a decedat ulterior în urma rănilor suferite în accident. Acesta este probabil cel mai grav accident care a avut loc pe un aerodrom din România, după anii ’90.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă