Alertă în Bușteni! Turiștii și localnicii sunt sfătuiți să evite plimbările în pădure, după ce un urs a fost lovit de o maşină şi s-a refugiat în pădure

Autoritățile din stațiunea Bușteni sunt în alertă, după ce un urs a coborât în oraș, unde a fost lovit de o mașină, ulterior refugiindu-se în pădure.

Iulia Iancu 0 comentarii

Autoritățile din stațiunea Bușteni sunt în alertă, după ce un urs a coborât în oraș, unde a fost lovit de o mașină, ulterior refugiindu-se în pădure. Întrucât nu se ştie dacă animalul a fost rănit sau nu, oamenii din zonă au fost informaţi şi sfătuiţi să nu meargă în pădure, transmite Mediafax.

”Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi Fondului Cinegetic, care patrulează în zonă pentru protejarea populaţiei. Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi al Politiei Locale Buşteni a fost informată populaţia cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de existenţa animalelor sălbatice în general şi a unui urs rănit, în special”, arată Prefectura Prahova.

La rândul său, Jandarmeria Prahova arată că jandarmii montani au căutat ursul în pădure, dar nu l-au găsit.

”Au fost constituite două echipe formate din jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi ai Asociatiei de vânătoare, ce au căutat în zonă, dar nu au descoperit ursul sau urme de sânge în vegetaţie. În continuare s-a relaţionat cu gestionarul fondului de vânătoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, arată Jandarmeria Prahova.

Jandarmii recomandă evitarea traseelor montane din zona acestei localităţi, deoarece există riscul ca ursul să fie rănit şi implicit să devină violent.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...