19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialALERTĂ METEO până duminică seară: NINSORI, vânt puternic, polei. Prognoza 3 și...

ALERTĂ METEO până duminică seară: NINSORI, vânt puternic, polei. Prognoza 3 și 4 decembrie

Astîzi, de la ora 18:00, până mâine seară, la ora 23:00, este valabilă o informare de ploi însemnate cantitativ în sud-est, predominant ninsori și strat de zăpadă în vest, nord, centru și la munte, intensificări ale vântului. 

„În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 20 – 25 l/mp și izolat 35 l/mp. Începând din dimineața zilei de duminică, 3 decembrie, aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor. În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei. Cu precădere pe parcursul zilei de duminică, 3 decembrie, vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50 – 55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste, vor fi rafale de peste 60 – 70 km/h, viscolind și spulberând zăpada. Pe parcursul nopții de duminică spre luni, 3/4 decembrie, precum si în timpul zilei de luni, 4 decembrie, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60 – 70 km/h, iar pe creste 80 – 90 km/h, spulberând zăpada”, informează ANM. 

Prognoza meteo 3 – 4 decembrie

Duminică, vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații în toată țara. În estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei va ploua, iar în restul teritoriului vor fi precipitații sub formã de lapoviță și ninsoare, local mai însemnate cantitativ și cu depunere de strat de zăpadă, mai consistent la munte, mai ales în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali.  Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 12 grade, ușor mai ridicate pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață în sud și sud-est.

În București, vremea se va menține în general închisã, va ploua mai ales în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Luni, 4 decembrie, vremea va fi rece mai ales dimineața și noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nord-vest și 7-8 grade pe litoral, iar cele minime între -8 și 1 grad. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile vor fi posibile izolat. La munte va ninge. Dimineața și noaptea, în sud – sud-est, vor fi condiții de ceață.

În București, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 5-7 grade, iar cea minimã va fi de -4, -3 grade.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă