21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAnchetă DGA la Academia de Poliţie, după ce doi absolvenţi acuză că...

Anchetă DGA la Academia de Poliţie, după ce doi absolvenţi acuză că notele la licenţă ar fi fost modificate

Procurorii efectuează investigaţii la Academia de Poliţie, după ce doi absolvenţi au depus plângeri penale în care acuză că ar fi fost modificate notele de la examenele de licenţă, susţinând că miza ar fi fost ierarhizarea mediilor finale, în funcţie de care se face repartiţia la unităţi ale MAI, potrivit Mediafax.

„Este vorba de o ierarhizare la o medie finală la examenul de licenţă. Doi dintre studenţii absolvenţi au considerat că sunt nedreptăţiţi şi au depus aceste plângeri penale. Iniţial, ei au depus plângeri la Corpul de Control, la ministrul Afacerilor Interne, plângeri care au fost declinate în competenţa Parchetului, în momentul în care au formulat plângerea la parchet.

Acum rămâne în cercetare în aşa fel încât să vadă dacă se trece de pe in rem in personam. Plângerea la Parchet a fost depusă săptămâna trecută, iar la Corpul de Control în urmă cu aproape două luni de zile, imediat după licenţă, iulie-august”, a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Radu Nicolae.

Concret, au explicat surse judiciare, cei doi acuză că notele ar fi fost modificate astfel încât anumite persoane să aibă o medie prin care să fie favorizaţi la repatiţia la unităţi ale MAI, după absolvirea Academiei.

În jur de 50 de absolvenţi ai Academiei au fost audiaţi în această cauză, iar reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie au solicitat o serie de documente privind examenul de licenţă.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă