21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scapă de controlul judiciar

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scapă de controlul judiciar

Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, scapă de controlul judiciar în dosarul ”Nazarcea”, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Constanţa a admis, marţi, solicitarea revocării măsurii controlului judiciar formulată în cazul arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul ”Nazarcea”.

Curtea de Apel Constanţa a decis revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Teodosie Petrescu, prin ordonanţa procurorului din data de 17 octombrie 2016.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, un nou termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Apărătorii prelatului au solicitat revocarea măsurii controlului judiciar, dar instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, 31 octombrie.

La ieşirea din sala de judecată, Teodosie a menţionat că a înţeles semnificaţia controlului judiciar, precizând că nu este nemulţumit de instituirea acestuia.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este acuzat, în dosarul ”Nazarcea”, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă