7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialBărbat amendat pentru că sfătuia alegătorii să voteze un anumit candidat

Bărbat amendat pentru că sfătuia alegătorii să voteze un anumit candidat

Un bărbat care sfătuia alegătorii cu cine să voteze, duminică, în vecinătatea unei secții de votare din Deva, a fost amendat de polițiști cu 1.400 de lei, fapta fiind anunțată printr-un apel la numărul unic 112.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nițu, a declarat că alte două apeluri la numărul 112, prin care erau anunțate posibile încălcări ale legislației electorale, nu s-au confirmat.

„La Deva, procesul de votare a decurs în condiții de legalitate, fără a se constata încălcări ale ordinii și liniștii publice în incinta sau în zona adiacentă secțiilor de votare. Până la ora 19,30 au fost înregistrate trei apeluri la numărul de urgență 112, prin care semnalau posibile încălcări ale legislației electorale. În urma verificărilor, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 1.400 lei, conform Legii 115/2015. Celelalte două sesizări nu s-au confirmat", a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Nouă candidați, dintre care trei sunt independenți, s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Deva, potrivit datelor Biroului Electoral de Circumscripție Deva.

Alegerile locale parțiale pentru Primăria Deva au loc după ce fostul edil Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, în data de 24 aprilie 2017.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă