8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024

Breviar

Demiterea procurorilor, un demers oportun

Seful Guvernului a apreciat drept “oportune” demersurile ministrului Justitiei, Monica Macovei, privind demiterea procurorilor. “Demersurile Monicai Macovei sunt justificate prin prisma faptului ca Romania sufera extrem de mult din cauza ineficientei Justitiei.
Ineficienta Jus-titiei duce la disperare in primul rand pentru romani si ne creeaza probleme de perceptie externa, ca fiind o tara ce nu este capabila sa lupte suficient de eficient impotriva coruptiei.
Reimprospatarea cu oameni noi, care nu sunt tributari trecutului sub nici o forma, este o masura absolut necesara si binevenita”, a spus premierul. Monica Macovei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii revocarea a opt procurori din structurile de conducere ale Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si ale Parchetului National Anticoruptie.

Subventii pentru tractoare, fara semnatura Finantelor

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ieri ca ordonanta guvernului privitoare la acordarea subventiilor pentru tractoare este legala si poate fi publicata in Monitorul Oficial si fara semnatura ministrului Finantelor, Ionut Popescu.
Ministrul a spus ca lui personal ii revine sarcina de a solutiona aceasta problema, pentru ca ea tine de domeniul agriculturii. “Din cate cunosc, Legea de organizare a guvernului permite acest lucru (publicarea ordonantei fara semnatura ministrului Finantelor Ð n.n.)”.

Posta Romana, investigata pentru anticoncurenta

Consiliul Concurentei a declansat ieri o investigatie la Compania Nationala “Posta Romana” pentru a verifica posibile incalcari ale Legii concurentei. Investigatia a fost declansata in urma sesizarilor unor agenti economici care au acuzat Posta ca savarseste un abuz de pozitie dominanta pe piata serviciilor de publicitate prin posta.
Legea concurentei interzice folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia prin recurgerea la fapte anticoncurentiale care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activitatii economice sau prejudicierea consumatorilor.

Microsoft Romania are un nou director general

Postul de general manager al Microsoft Romania este ocupat de ieri de Ovidiu Artopolescu. Acesta ii succeda in functie lui Silviu Hotaran, care a fost avansat la conducerea nou-createi regiuni Microsoft South East Europe. In ultimul an, Microsoft Romania a trecut printr-o perioada de tranzitie. Noul general manager lucreaza in cadrul Microsoft din 1999.

Cele mai citite

Baby Nest-ul de la Marianne’s Goodies: Soluția ideală pentru somnul și joaca în siguranță a bebelușilor

Descoperă cum Baby Nest-ul de la Marianne's Goodies, un brand românesc de inovație în domeniul articolelor pentru bebeluși, asigură o tranziție lină și sigură...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul și viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”. Aceste emisiuni aduc în prim-plan poveștile de succes...

Minaur Baia Mare, eșec drastic în turul semifinalei Cupei EHF

Minaur Baia Mare a pierdut prima manșă a semifinalei din EHF European Cup, disputată în deplasare, cu echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă