15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCase distruse si familii izolate

Case distruse si familii izolate

Dupa mai bine de 24 de ore de ploi fara intrerupere, apele au acoperit sute de hectare de teren din Mures, au intrat in locuinte si gospodarii si au facut impracticabile mai multe drumuri comunale si judetene.

Totodata, 30 de familii din comuna Stanceni, care, dupa ce drumul de acces spre catunul Gudea s-a surpat, au ramas izolate de restul lumii. De asemenea, 35 de gospodarii si 6 locuinte, zeci de grajduri si anexe gospodaresti de aici au fost inundate si distruse de ape, aproape toate casele din catun ramanand fara curent electric, un stalp de joasa tensiune fiind in pericol sa cada. Reprezentantii Armatei au adus un transport de 500 de litri de apa minerala, 500 de conserve, 50 de paini, branza topita si biscuiti, care au fost trimise in zonele afectate cu un camion militar.
In comuna Stanceni ploile abundente au scos aluviuni pe DN 15, unde circulatia se desfasoara anevoios, iar accesul spre Schitul Sfanta Cruce, Manastirea Carmelita este, de asemenea, blocat. Inundatiile au afectat si cateva sute de hectare de teren agricol si fanete din localitatile Iernut, Lechinta, Cipau si Sfantu Gheorghe.
Starea de alerta hidrologica declarata marti este mentinuta in continuare in judetul Mures, dupa ce hidrologii au avertizat prefectura ca debitul raului Mures este in crestere, fiind posibile noi inundatii in zona Cipau-Iernut.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă