6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCircuit de automobilism in jurul Palatului Parlamentului

Circuit de automobilism in jurul Palatului Parlamentului

Bucurestiul va gazdui de anul viitor un circuit de automobilism in jurul Palatului Parlamentului. Consilierii municipali au aprobat, in cadrul unei sedinte ordinare, desemnarea primarului general Adriean Videanu drept negociator cu un partener german pentru realizarea acestui proiect. Pe bulevardele din jurul Casei Poporului vor avea loc etape din cadrul Campionatului European de GT si curse de DTM. Circuitul “Road City” va avea o pista cu o lungime de 3,115 km si cu o latime de 10-15 m, precum si 14 viraje (7 la dreapta, 7 la stanga), cu sase segmente de drum in linie dreapta. Cel mai lung dintre acestea va avea 565 de metri. Partea de la standuri va avea o lungime de 265 de metri (580 m cu tot cu intrarea si iesirea), pe actualul amplasament al Parcului Izvor. Investitorii se bazeaza pe o participare maxima a 94.000 de spectatori (83.900 cu locuri si 10.000 in spatiile “standing room”), tribuna fiind amenajata in fata Casei Poporului, cu vedere la Piata Constitutiei. “Investitorii au venit cu aceasta propunere dupa ce au vazut imagini detaliate din satelit ale Bucurestiului si au aflat cu surprindere ca spatiul larg care aparea in jurul Palatului Parlamentului nu era folosit deloc pentru a aduce fonduri la buget. Pe langa moder-nizarea carosabilului la calitatea ceruta pentru siguranta unor astfel de curse, Bucurestiul va beneficia si de incasarile pe care astfel de curse le vor aduce.
Compania germana Beyer Industrial Consulting a anuntat, la inceputul anului, ca intentioneaza sa amenajeze impreuna cu un par-tener roman un circuit de automobilism in jurul Casei Poporului. Presedintele firmei germane, Hartmut Beyer, a precizat ca nu se pune problema, deocamdata, ca un astfel de circuit sa gazduiasca o cursa de F1, in primul rand din cauza costurilor pe care le-ar im-plica. Automobil Clubul Roman sustine si el initiativa amenajarii unui circuit de curse auto in jurul Palatului Parlamentului.

Parcul Izvor, administrat de CGMB

Pentru realizarea proiectului, pe ordinea de zi a sedintei de consiliu s-a aflat si un proiect de hotarare privind trecerea Parcului Izvor din administrarea Primariei sectorului 5 in administrarea CGMB. Consilierii generali au aprobat proiectul, iar de Parcul Izvor se va ocupa Administratia de Lacuri, Parcuri si Agrement. Lucrarile de amenajare a circuitului vor incepe in aceasta toamna. “Pentru ca totul sa fie perfect legal, orice element al contractului pe care il voi negocia cu partenerii germani va fi supus aprobarii consilierilor generali. Consider ca acest proiect este deosebit de important pentru Capitala, deoarece asigura obtinerea unor fonduri la buget fara nici o implicare patrimoniala a municipalitatii”, a spus primarul general Adriean Videanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă