10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCosmar pentru supravietuitori si martori

Cosmar pentru supravietuitori si martori

Acoperita de funingine si tremurand, Joanna Myerson, in varsta de 29 de ani, care se afla in trenul care a explodat in statia Aldgate a relatat pentru Times: “Totul a devenit alb, am vazut o lumina orbitoare, iar apoi s-a intunecat totul. Mi s-a parut ca au trecut secole pana am reusit sa coboram din vagoane. Din primele vagoane se auzeau strigate si plansete. Sunt ingrijorata pentru un barbat pe care l-am vazut mergand, cu o gaura in spatele capului.”
“Cand am fost condusi spre iesirea din metrou, am trecut pe langa vagonul in care cred ca s-a produs explozia. Era al doilea vagon din fata. Peretii din metal ai vagonului erau rupti si inauntru am vazut oameni primind ingrijiri de la paramedici”, a relatat un alt supravietuitor al exploziei de la Aldgate, Arash Kazerouni (22 de ani).
Scene de cosmar si in Russell Square, unde un autobuz etajat (double-decker) a explodat. “Eram in autobuzul din fata si am auzit un zgomot incredibil. M-am intors si am vazut o jumatate de autobuz zburand prin aer. Cred ca avea numarul 205”, le-a povestit Belinda Seabrook reporterilor de la “Times”.
Un barbat care a iesit din metrou la statia Fenchurch Street si se indrepta spre Aldgate East a declarat pentru BBC ca a vazut mai multi raniti: “Mergand spre statia de autobuz, am vazut oameni intinsi pe pamant, negri de parca ar fi fost acoperiti de funingine. Trei sau patru oameni primeau ingrijiri medicale”.
Jacqui Head de la BBC News era intr-un metrou care abia plecase din statia King's Cross. “Totul era ca de obicei. Deodata, s-a auzit un zgomot puternic si trenul s-a zgaltait. S-a umplut de fum, s-a facut foarte cald si toata lumea a intrat in panica. Oamenii au inceput sa tipe si sa planga”, a relatat ea. Trenul in care se afla a fost oprit in tunel timp de 20 de minute.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă