11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDaniel Dragomir, fost ofițer SRI: Nu am plătit niciodată niciun jurnalist

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI: Nu am plătit niciodată niciun jurnalist

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, extrem de mediatizat în ultimele săptămâni, anunță vineri, într-o postare pe blog, că el nu a influențat în niciun fel opțiunea jurnaliștilor de a-i prelua sau de a nu-i prelua declarațiile.

"Nu am plătit niciodată niciun jurnalist, nu am cerut niciunui jurnalist să publice sau să oprească vreun articol, voi lupta cât mai am putere în mine ca jurnaliștii în țara aceasta să poată scrie ce vor (inclusiv să mă “injure” în limitele legale), amenințarea unor jurnaliști de către structuri ale statului mi se pare cel mai grav atentat la democrație", scrie pe blog locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI susține însă că el, personal, primește "tot mai multe informații credibile" conform cărora structuri ale statului ar investiga “reteaua de jurnaliști plătiți ai lui Dragomir”.

"Sunt curios cine a aprobat mandatele în operațiunile în cauză și în ce bază legală", scrie Dragomir.

"Am prieteni, vorbesc și mă întâlnesc cu oameni politici de dreapta și de stânga, cu oameni din media, cu oameni de afaceri, cu oameni din structurile de securitate, cu oameni simpli, cu jurnaliști (unii care mă înjură și alții care mă laudă)", subliniază fostul ofițer SRI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă