20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialEdiție de colecție RL: 150 de ani cu Regii României

Ediție de colecție RL: 150 de ani cu Regii României

România liberă aniversează un secol și jumătate de regalitate românească printr-o ediție de colecție care va fi distribuită marți, 10 Mai 2016, împreună cu ziarul nostru.

Ideea unui supliment special al României libere dedicat Jubileului Regal s-a impus ca necesară și firească. Ziarul nostru este una dintre cele mai vechi publicații din România și istoria sa este legată direct de sărbătoarea națională de 10 Mai. România liberă a fost fondată în anul 1877, la inițiativa lui August Treboniu Laurian, în contextul în care, la 10 Mai, statul român își proclamase independența. De la bun început, România liberă a relatat despre campania victorioasă purtată în sudul Dunării de către Carol I, apoi evenimentele legate de Familia Regală au ocupat un loc important în preocupările redactorilor ziarului nostru.

Ediția de colecție “150 de ani cu Regii României” prezintă acum pe larg istoria adevărată a familiei regale, de la momentul sosirii în țară a viitorului rege Carol I până în zilele noastre. “Părinții unei națiuni, patru regi și patru regine”, “Mihai I, Regele care și-a înfrânt destinul”, “Reședințele regale din România”, “Cea de-a cincea generație regală” sunt doar câteva dintre reperele importante ale suplimentului special România liberă dedicat aniversării unui moment esențial din istoria țării.

Ediția de colecție “150 de ani cu Regii României” va fi distribuită în mod excepțional și la Recepția Regală ce are loc pe 10 Mai la Castelul Peleș din Sinaia.

Suntem onorați că putem pune în paginile României libere câteva file din istoria adevărată a României și vă invităm să descoperiți alături de noi o poveste cu regi, regine, prinți și prințese, care este mai mult decât un basm: este relatarea unor fapte care au forjat destinul națiunii noastre. 

"150 de ani cu Regii României", la chioșcuri, marți pe 10 Mai, GRATUIT, numai cu România liberă.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă