11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEmil Laghia s-a intalnit cu Teo Peter

Emil Laghia s-a intalnit cu Teo Peter

Compact s-a infiintat in urma cu 25 de ani la Cluj, avandu-l ca membru fondator pe Teo Peter. Dupa doi ani de existenta, la un festival de muzica rock din Medias Teo i-a intalnit pe Paul Ciuci si Aurel Vasilescu (Lelut), care atunci activau in trupa Telegraf din Turda. In vara urmatoare cei trei erau deja colegi de trupa si concertau cu succes pe litoral. La inceputul anilor '80 se inregistreaza furtunosul debut discografic al formatiei. In toti acesti ani au existat mai multe schimbari de componenta. Doar Teo si Lelut au ramas permanent in trupa, Paul lipsind aproape opt ani, timp in care partea de creatie a fost preluata de Adi Ordean iar cea vocala de Leo Iorga. In anul 1991 membrilor Compact li se alatura chitaristul Emil Laghia. In 1997 trupa s-a reunit in formula: Paul Ciuci, Emil Laghia, Vlady Cnejevici, Lelut Vasilescu si Teo Peter. Dupa doi ani lui Vlady i-a luat locul Dan Stesco.

Viata lui Teo Peter a fost curmata de un puscas american

Pe 4 decembrie 2004, liderul trupei Compact, Teo Peter, a murit in urma unui accident provocat de un puscas marin american, angajat al Ambasadei SUA din Bucuresti, care se urcase baut la volanul masinii de serviciu. Taxiul in care se afla Teo a fost lovit violent de autoturismul Ford Expedition, in care se afla cetateanul american.
In urma impactului taxiul a fost proiectat pe trotuar, iar muzicianul, care se intorcea de la festivalul “Rock in My Heart”, de la Sala Polivalenta, al carui producator era, a murit pe loc.

Compact a sustinut un concert in memoria celor doi colegi

Desi stirea mortii lui Emil Laghia i-a socat pe cei care au mai ramas in trupa Compact (Paul Ciuci – voce, chitara, Lelut Vasilescu – tobe si Dan Stesco – clape), din respect pentru fani acestia nu au putut anula concertul pe care-l aveau la Bacau. “Am sustinut acest concert in memoria colegilor nostri. Nu mi-a fost deloc usor. Ma uit in stanga, Teo nu mai e acolo. Ma uit in dreapta, Emil nu mai e acolo”, ne-a declarat Paul Ciuci, vocalul trupei. Membrii trupei nu inteleg de ce ghinioanele se tin lant de ei. “Cu toate ca intram destul de des in biserica si ne rugam, suntem urmariti de ghinion. In ziua in care s-au implinit sase luni de la moartea lui Teo am aflat si de moartea lui Emil”, spune Lelut Vasilescu, cel care a fost trimis in judecata de catre procurorii anticoruptie.

Lelut Vasilescu… trimis in judecata

Luna trecuta, bateristul formatiei Compact, Aurel (Lelut) Vasilescu, si o fosta angajata a Biroului de presa al Ministerului Muncii au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in legatura cu o suma pretinsa unui cetatean german pentru obtinerea aprobarii trimiterii la munca a unui grup de persoane. Parchetul National Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a lui Lelut si a Elenei Luminita Tipirig pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la aceasta infractiune.

Colegii de breasla sunt socati

Bodo (Proconsul): “Vestea mortii lui Emil m-a socat foarte tare. Nu-mi vine sa cred ca e adevarat. “.
Tavi Colen (Talisman): “Ce se intampla cu trupa asta? Cand am auzit la stiri, nu mi-a venit sa cred. Compact este intr-o perioada neagra a existentei sale. Culmea e ca nici n-ai cu ce sa-i ajuti. Intai Teo, acum Emil… De ce dispar doar oamenii buni?”.
Berti Barbera: “Traim intr-o lume nebuna si e trist cand pierzi un coleg si un prieten. Trebuie sa avem puterea sa trecem peste lucrurile astea”.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă