20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialProcurorii au deschis dosar penal în cazul exploziei de la Mina Uricani....

Procurorii au deschis dosar penal în cazul exploziei de la Mina Uricani. Un miner a murit, iar alți trei sunt în stare gravă

UPDATE 10.45: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au deschis, luni, un dosar având ca obiect accidentul produs într-o galerie din Mina Uricani, în care au fost implicați patru mineri, informează Parchetul General.

 

UPDATE 10.30: Al patrulea miner surprins de deflagraţia din mina Uricani a fost localizat,nu prezintă semne vitale

Cel de-al patrulea miner surprins de deflagraţia care s-a produs luni dimineaţă în mina Uricani a fost localizat. Potrivit primelor informaţii, el nu prezintă semne vitale.

UPDATE 09.15: Doi dintre minerii răniți în explozia de la Uricani vor fi transportați la spitale din București, a declarat, luni, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat.

"În cazul a două victime din cele trei la reevaluare, s-a constatat că prezintă arsuri mai serioase și urmează a fi aduse la București. Acum decolează elicopterul de la București să-i aducă", a spus Arafat.

El a precizat că un alt miner este rănit ușor și nu prezintă probleme grave.

Totodată, Arafat a afirmat că un elicopter SMURD se află la locul exploziei pentru că, în eventualitatea în care se va scoate din subteran cel de al patrulea miner, ar putea fi nevoie de acesta.

"Păstrăm elicopterul SMURD acolo în eventualitatea că se va scoate victima a patra și va fi nevoie de el", a mai spus Arafat.

 


O explozie puternică a avut loc, luni dimineață, la mina Uricani. Trei persoane au reușit să fie salvate și transpotate la spital, o a patra se mai află blocată în subteran.

Purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate, a declarat că în mina Uricani se pare că a avut loc o explozie, potrivit Mediafax.

”Sunt patru victime prezumtive. Trei sunt găsite şi una dintre ele nu a fost găsită. Dintre cele trei găsite, una este în stare gravă", a spus purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara.

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely, a declarat, pentru MEDIAFAX, că din informaţiile pe care le are până la ora transmiterii acestei ştiri în mină se aflau patru ortaci, dintre care trei au fost găsiţi şi sunt transportaţi la spital. Al patrulea mineri este căutat de salvatori, a spus prefectul.

Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, a confirmat că este vorba despre o explozie care s-a produs luni dimineaţă la mina Uricani.

”În momentul de faţă ştim cu siguranţă despre trei victime, în viaţă la momentul transportării către unităţile de primiri urgenţe Lupeni, respectiv Petroşani. Există posibilitatea celei de-a patra victime, pe care în acest moment salvatorii o caută. S-a întâmplat în subteran, undeva în zona sectorului 15", a spus Bogdan Dănăiaţă.

Potrivit acestuia, minerii răniţi făceau lucrări de închidere la mina Uricani.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat, la rândul său, că un elicopter a fost trimis la locul accidentului pentru a interveni dacă este nevoie.

”Trei sunt scoşi, unul încă este acolo şi este căutat. Cei scoşi, din primele investigaţii, nu prezintă probleme critice. Este un elicopter pe drum care va ajuta. Din primele informaţii, nu am primit că vreunul este în stare gravă, dar aşteptăm informatii de la colegii de acolo. Încă nu ştim dacă îi aducem la Bucureşti, depinde de stare, în funcţie de ce ne comunică spitalul. Dacă necesită transfer, vor fi aduşi fără nicio problemă”, a spus a şeful DSU.

Primarul din Uricani, Dănuţ Buhăescu, a spus că în mina Uricani lucrează mai multe echipe.

"La mină la Uricani, mină care se află în proces de închidere, lucrează mai multe echipe, una dintre ele, formată din patru mineri, lucra la o galerie de legătură între orizontul 300 şi orizontul 500.l, pe programul de închidere. S-a întâmplat ce s-a întâmplat acolo, nu ştim foarte clar, o explozie, nu se ştie exact. Trei dintre ei au fost scoşi afară, unul este căutat. Nu ştim dacă este în viaţă. Orizontul 300 se află la aproximativ 450 de metri adâncime", a spus primarul.

 

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă