Extremist sârb periculos, declarat indezirabil în România

Serviciul Român de Informații (SRI) a cerut Curții de Apel Bucureşti măsura declarării ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională, a numitului Zivkovic Bratislav, cetăţean sârb, născut la data de 12.11.1975.

Iulian Budușan 0 comentarii

Serviciul Român de Informații (SRI) a cerut Curții de Apel Bucureşti măsura declarării ca indezirabil, pentru o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională, a numitului Zivkovic Bratislav, cetăţean sârb, născut la data de 12.11.1975.

Zivkovic Bratislav este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”. Această organizație este cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste.

În perioada 2014-2015, cetățeanul sârb Zivkovic Bratislav a participat de partea separatiştilor pro-ruşi (alături de alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei) la conflictul din Ucraina.

În cursul anului 2017, Zivkovic Bratislav s-a deplasat de mai multe ori în România, cu scopul de a întreprinde activităţi de culegere de informații care, potrivit cadrului legal în domeniu, constituie riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...