13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFemeile devin reci cu partenerii lor cand acestia... racesc!

Femeile devin reci cu partenerii lor cand acestia… racesc!

Compasiunea si atentia femeilor fata de sotii sau iubitii lor care se plang ca au racit, potrivit cercetatorilor, dispare cam in 5 minute. Totodata, una din cinci femei declara ca nu simt niciun fel de empatie fata de partener atunci cand acesta cade victima unei viroze. Paradoxal, rezultatele unui studiu indica faptul ca, dimpotriva, barbatii devin foarte grijulii si atenti cu iubitele atunci cand acestea intra in rolul de bolnav. Unii spun chiar ca, daca este nevoie, sunt pregatiti sa-si ia liber de la job pentru a se dedica treburilor casnice pe perioada imbolnavirii partenerei (sa faca cumparaturile, sa traga cu aspiratorul, sa gateasca, sa stearga praful etc).

Contrazicand total mitul care spune ca femeia este extrem de sufletista si implicata in suferinta cuiva, acest sondaj de opinie publicat de ziarul "Daily Telegraph" sugereaza contrariul, ca reprezentantele sexului slab sunt mult mai dure si refuza sa stea la capataiul sotului bolnav, cu comprese pe frunte si cu o ceasca de ceai fierbinte pe tava.   

Conform sondajului realizat pe un lot de 1.300 de persoane, mai mult de jumatate dintre femeile intervievate au declarat ca, sub nicio forma, nu accepta rolul de infirmiera si sunt agasate de vaicarelile unui barbat puternic cuprins de febra, stranuturi si transpiratii. Concret, doar 13% dintre persoanele de sex feminin au admis ca au avut grija de partener cand acesta a fost racit.

Concluzia cercetatorilor, oarecum speculativa, este ca barbatii sunt mult mai preocupati de sanatatea partenerelor poate si din cauza ca sunt speriati de preluarea responsabilitatilor casnice si vor sa faca tot ce este posibil pentru insanatosirea grabnica a acestora. Unii psihologi americani sustin ca pana si cel mai puternic si curajos barbat se comporta ca un copil cand e racit, dramatizeaza excesiv si cerseste mila, pe cand femeile isi vad linistite de viata de zi cu zi, chiar daca se lupta cu starile proaste produse de raceala.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă