19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFost șef al CNDNAR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fost șef al CNDNAR, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul director al CNADNR Dorin Gavril Debucean a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru abuz în serviciu în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave. Acesta ar fi semnat două contracte de asistență juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistență juridică pentru cauze strict determinate și un onorariu și alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfășurare a proceselor.

Procurorii anticorupție notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că Dorin Gavril Debucean, în calitate de director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA București, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi semnat două contracte de asistență juridică, având ca obiect prestarea de servicii de asistență juridică pentru cauze strict determinate și un onorariu și alte cheltuieli stabilite ca plată lunară, pe întreaga perioadă de desfășurare a proceselor.

"Cele două documente au fost semnate de Debucean în cursul anului 2008, fără să aibă aprobarea Consiliului de Administrație sau a vreunei structuri de specialitate din cadrul CNADNR. Mai mult, nu era prevăzută posibilitatea de reziliere unilaterală a acestor contracte", se menționează în comunicat.

Sursa citată arată că, urmare a încheierii abuzive a celor două contracte, CNADNR SA ar fi suferit o pagubă totală de 8.761.387 lei (rezultată prin executarea silită a celor două contracte).

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

DNA amintește că, anterior, Dorin Gavril Debucean a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, fiind condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă