13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: S-au prins luminițele de sărbători. Cum arată Capitala

FOTO: S-au prins luminițele de sărbători. Cum arată Capitala

Aproape trei milioane de beculeţe care împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost aprinse, luni la ora 16.40. De această dată, spre deosebire de anii precendenți, luminile au fost aprinse pur și simplu, odată cu iluminatul public, fără ca vreun oficial să țină vreun discurs sau să apese pe un buton roșu. 

Lipsa persoanelor publice de la acest eveniment se datorează perioadei de turbulențe prin care trece Pimăria Capitelei, unde de când a fost suspendat primarul Sorin Oprescu, a fost ales deja cel de-al doilea primar interimar. 

Anul acesta, traseul iluminatului festiv însumează 29 de kilometri și cuprinde 46 de zone din București.

Astfel, luminițele ornamentale au fost aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I.C Brătianu și Unirii, de la Palatul Parlamentului până la intersecția cu Mircea Vodă, Piața Unirii, Piața Universității și Piața Romana, bulevardul Dacia între Piața Romană și Piața Gemenii, bulevardul Lascar Catargiu, între Piața Romană și Piața Victoriei, Regina Elisabeta între Piața Universității și Piața Kogălniceanu, bulevardul Carol între Piața Universității și Piața Rosetti, bulevardul Dimitrie Cantemir și bulevardul Tineretului, precizează sursa citată.

Tot pentru sărbătorile de iarnă au mai fost împodobite: Fântâna de la Arhitectură, Calea Dorobanți (Piața Charles de Gaulle — Piața Dorobanți), Piața Victoriei, Calea Victoriei (Piața Victoriei — Splaiul Independenței), Bd. Aviatorilor între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și între Piața ChCric, Piața Roma, Piața Națiunilor Unite, Piața Constituției, Piața Rosetti, Piața Regelui, Piața Operei, Calea Moșilor (Șos. Mihai Bravu și Bdul Carol) și Sos. Colentina (Șos. Mihai Bravu și Str. Dna Ghica).

De asemenea, au mai fost aprinse beculețe în mai multe intersecții din Capitală, după cum urmează: Calea Rahovei cu Ferentari, bulevardul Timișoara cu bulevardul Vasile Milea, în zona AFI Cotroceni, Șos. Progresului și Calea Rahovei, Colentina cu Mihai Bravu.

Ornamentele de sărbători luminează și la intrarea în București de pe DN1, A2, A1 și la cea dinspre Giurgiu.

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă