Gabriel Oprea, despre întâlnirea din seara alegerilor din 2009: A fost o cină informală. Nu a fost nimic politic

Gabriel Oprea a vorbit despre întâlnirea de la el de acasă din seara alegerilor prezidențiale din 2009, întâlnire la care ar fi participat inclusiv Laura Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea, arată Antena3. Acesta a spus că nu a fost ceva politic, ci a fost o cină informală, și i-a invitat la cină pe George Maior, Dan Andronic, Anghel Iordănescu și Neculai Onțanu.

Gabriel Mihai 0 comentarii

Gabriel Oprea a vorbit despre întâlnirea de la el de acasă din seara alegerilor prezidențiale din 2009, întâlnire la care ar fi participat inclusiv Laura Codruța Kovesi, George Maior și Florian Coldea, arată Antena3. Acesta a spus că nu a fost ceva politic, ci a fost o cină informală, și i-a invitat la cină pe George Maior, Dan Andronic, Anghel Iordănescu și Neculai Onțanu.

”Nu i-am organizat ziua de sfânt a domnului Onțanu. A fost o cină, s-a servi masa, ne-am uitat la televizor. Normal i-am spus la mulți ani și domnului Onțanu. A fost o cină informală. (...) Nu a fost nimic politic, am servit masa și ne-am uitat la televizor”, a spus Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a afirmat că el i-a invitat pe George Maior, pe Dan Andronic, pe Anghel Iordănescu și pe Neculai Onțanu la respectiva cină.

”Încă o dată vă spun, la acea întâlnire, pe aceste persoane eu le-am invitat”, a spus Gabriel Oprea.

Întrebat dacă este posibil ca șefa DNA și prim-adjunctul SRI să fi venit neinvitați la el acasă, Gabriel Oprea a refuzat să răspundă.

"Eu înţeleg foarte clar poziţia dumneavoastră. Eu am fost corect şi am făcut clarificările respective. A fost o întâlnire informală, a fost o cină, se va dovedi acest lucru, nu a fost nimic politic. Am servit masa şi ne-am uitat la televizor", a precizat Oprea. 

Întrebat dacă se va prezenta la comisia parlamentară întocmită în acest caz, Gabriel Oprea răspunde că nu știe dacă va merge și că nu are nimic de ascuns.

Pe de altă parte, jurnalistul Dan Andronic a precizatc pe contul său de Facebook, că nu a fost o masă, mai ales că nici nu îl cunoştea prea bine pe Onţanu şi că discuţiile au avut loc în birou. 

Dan Andronic povesteşte seara de 6 decembrie 2009, zi în care s-a organizat turul doi al alegerilor prezidenţiale, atunci când Traian Băsescu a câștigat în fața lui Mircea Geoană. Jurnalistul îşi aminteşte că a fost printre primii care au aflat scorul obţinut de Băsescu.

"Eram euforic, îl sun pe Gabriel Oprea , unul din susținătorii importanți ai președintelui Traian Băsescu, de care eram foarte apropiat în acel moment. Îi spun care-i rezultatul, îl știa și el. Gabriel Oprea îmi zice: „Vino repede încoace, avem nevoie de tine!". Întreb unde, îmi spune că la el acasă. Intru în casă, dau peste Nicolae Onțanu, Puiu Iordănescu și Gigi Nețoiu, dacă-mi aduc bine aminte."

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...