Inspectorii vamali și Garda de Coastă au confiscat peste 200.000 de obiecte pentru copii, cu imagini de personaje din desenele animate

Inspectorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud impreuna cu lucrătorii Gărzii de Coastă au confiscat 213.600 de articole de party pentru copii, susceptibile a încălca drepturile de proprietate intelectuală.

Mihai Diac 0 comentarii

Inspectorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud impreuna cu lucrătorii Gărzii de Coastă au confiscat 213.600 de articole de party pentru copii, susceptibile a încălca drepturile de proprietate intelectuală, infornează, vineri, un comunicat al ANAF.

Astfel, angajații Vamei și ai Gărzii de Coastă "au procedat la efectuarea controlului asupra marfurilor din containerul sosit din China pentru o societate comerciala cu sediul in Sat Afumaţi, Comuna Afumaţi, Judeţul Ilfov".

Inspectorii au găsit 213.600 bucaţi articole de party (pahare din hârtie, farfurii carton, şerveţele hârtie, măşti suflători, coifuri carton, baloane), pentru copii, toate acestea fiind susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca combinata DISNEY.

Obiectele de party aveau pe ele imagini din desenele animate tip Frozen, Mickey Mouse, Donald Duck, Winnie the Pooh sau Cars.

Pentru mărfurile menţionate anterior a fost demarată procedura prevazută de Regulamentul UE nr. 608/2013 privind asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală de către autorităţile vamale.

Valoarea acestor obiecte, dacă ar fi comercializate ca produse originale, este de cca 160.000 Euro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...