16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLa ei se poate! Boloni, amendat cu 2.500 de euro pentru comentarii...

La ei se poate! Boloni, amendat cu 2.500 de euro pentru comentarii la adresa arbitrilor

Fostul internațional român Ladislau Boloni, antrenorul echipei Antwerp, a fost sancționat marți de Comisia de disciplină a Federației belgiene de fotbal după comentariile pe care le-a făcut despre arbitraj cu ocazia meciului de acasă cu Standard Liege (0-0) de pe 26 octombrie, informează agenția Belga.

Boloni a primit o sancțiune condiționată. El va plăti o amendă de 2.500 de euro și va fi suspendat două meciuri dacă va recidiva.

Potrivit comisiei de disciplină, în declarațiile pe care Boloni le-a acordat presei după meci, tehnicianul a spus la îndoială integritatea arbitrului Bram Van Driessche.

"În Belgia, echipele mari au dreptul la mici cadouri", a spus atunci Boloni. El a adăugat că "nu suntem tratați la fel ca celelalte cluburi" sau "Standard pune presiune pe arbitru".

"Declarațiile lui Boloni sugerează un favoritism activ din partea corpului de arbitri sub presiunea orchestrată a cluburilor. În consecință, Boloni exercită la rândul său o anumită presiune asupra arbitrilor", a afirmat președintele comisiei, Hubert Poncelet.

"Asemenea declarații, care, fără dovezi substanțiale, compromit integritatea arbitrului, trebuie contestate. Libertatea de exprimare trebuie să fie garantată fără să devină o autorizație pentru a submina regulile jocului. Neutralitatea arbitrului nu trebuie compromisă", a adăugat Poncelet.

Boloni a fost eliminat de arbitru în minutul 63 al meciului cu Standard. Pentru că a fost trimis în tribune, Boloni a fost deja amendat cu 1.000 de euro. El a plătit doar jumătate din această sumă și va achita restul de 500 de euro dacă va recidiva.

Tehnicianul a fost de asemenea amendat cu 5.000 de euro de Pro League, organizatoarea campionatului.

În altă ordine de idei, presa belgiană de marți a relatat că antrenorul lui Standard Liege, Ricardo Sa Pinto, s-a plâns la rândul său de arbitraj. "Standard și suporterii săi nu merită această lipsă de respect", a afimat tehnicianul echipei la care joacă mijlocașul român Răzvan Marin.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă