Leon Dănăilă, după ce a fost reclamat la CNCD pentru afirmațiile la adresa homosexualilor: A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, a afirmat, vineri, că își cere scuze pentru „exprimarea nefericită” referitoare la homosexuali. Precizarea vine după ce, asociația MozaiQ l-a reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât a afirmat că „un homosexual poate să fure” sau să „cumpere” un copil”.

Roxana Petre 0 comentarii

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, a afirmat, vineri, că își cere scuze pentru „exprimarea nefericită” referitoare la homosexuali. Precizarea vine după ce, asociația MozaiQ l-a reclamat la  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrucât a afirmat că „un homosexual poate să fure” sau să „cumpere” un copil”, informează News.ro.

Astfel, senatorul liberal a afirmat că nu este de acord ca un cuplu de același sex să adopte un copil.

 „A fost o exprimare nefericită pentru care îmi cer scuze. Ce am vrut să spun a fost că nu sunt de acord cu creşterea copiilor în cupluri de acelaşi sex. Asta deoarece cuplurile de acelaşi sex nu pot face copii, i-ar putea doar înfia sau adopta. Iar eu personal, nu sunt de acord cu această chestiune; ca om şi ca medic consider că în lipsa cuplului bărbat-femeie, biologic nu am exista ca societate. Nu am nimic cu nimeni şi fiecare este liber să trăiască aşa cum consideră, după cum fiecare este liber să aibă o opinie. Cred că toleranţa este importantă şi pot să-mi asum că poţi învăţa să fii mai tolerant la orice vârstă. Este un lucru pe care-l cer şi celor mai tineri care se grăbesc să mă critice”, a declarat Leon Dănăilă pentru News.ro.

Anterior, el a declarat, într-un interviu pentru News.ro, că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

„Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”, a declarat Leon Dănăilă.

Ca urmare a afirmațiilor sale, Asociația MozaiQ l-a reclamat pe Leon Dănăilă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de Asociaţia MozaiQ.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...