13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLiviu Dragnea, despre întâlnirea lui cu Laura Codruța Kovesi, la recepția de...

Liviu Dragnea, despre întâlnirea lui cu Laura Codruța Kovesi, la recepția de la Ziua Franței: Prin privire n-am putut să-i transmit nimic. Câți or mai fi fost șantajați sau câți sunt șantajați și amenințați acum să spună ceva nu numai despre mine, despre oricare altcineva?

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a lăsat să se înțeleagă faptul că el și Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, s-au evitat reciproc în momentul în care s-au întâlnit cu prilejul recepției dedicate Zilei Franței.

Întrebat luni de jurnaliști dacă i-a transmis vreun mesaj Laurei Kovesi, cu acest prilej, Liviu Dragnea a răspuns astfel: „Prin privire n-am putut să-i transmit nimic".

Liviu Dragnea declarase anterior că, în opinia lui, șefa DNA îl vizează personal în dosarele pe care le anchetează DNA și că, pe viitor, ar putea fi anchetat pentru orice, chiar și pentru faptul că plouă.

„Mă aștept să fiu audiat de doamna Kovesi pentru orice se întâmplă în țara asta. Și dacă plouă. Nu cred că mai e vreun secret pentru cineva că sunt ținta acestei doamne de foarte mult timp. N-am nicio legatura cu Tel Drum", a spus Liviu Dragnea.

Totuși, în legătură cu ancheta DNA pornită de la investigațiile Rise Project, Liviu Dragnea a precizat că el, personal, n-a fost citat de procurori.

„Nu (am fost chemat — n.r.), dar după toată aceasta campanie, m-am tot gândit, nu știu dacă a mai fost o asemenea campanie în România, cu niște ciorbe reluate, reîncălzite, puse la congelator, iar încălzite. Orice e posibil. Sigur că am niște semne de întrebare pe care o să mi le exprim", a spus șeful PSD.

El a precizat că intenționează să facă o plângere în cazul declarațiilor făcute public de Ana Maria Pătru, fost președinte AEP.

„Eu mă așteptam sau mă aștept în continuare să fi văzut ceva reacții de la cei care conduc Parchetele în România, după declarațiile Anei Maria Pătru, în care a vorbit foarte clar și foarte apăsat despre amenințări și șantaj la care a fost supusă ca să spună ceva despre mine. Or, mie asta mi se pare foarte grav și am vazut că a trecut, așa, foarte ușor toată lumea peste asta. Așa se fac anchetele în România? Este o practică sau este un caz izolat? Poate cineva ar fi trebuit să se autosesizeze. Dacă nu se autosesizează Inspecția Judiciară, Procurorul General, eu o să fac o plângere, doar cu speranța că poate cineva va da niște răspunsuri. Mi se pare asta foarte grav. Câți or mai fi fost șantajați sau câți sunt șantajați și amenințați acum să spună ceva nu numai despre mine, despre oricare altcineva? Dacă asta este practica în România, este foarte rău (…) O să studiez, nu sunt avocat. Dacă nu se autosezizează nimeni (…) atunci o să fac eu plângere, nu știu, împotriva procurorului respectiv. O să mă interesez, o să vorbesc cu avocații", a detaliat președintele Camerei.

După declarațiile lui Dragnea, Laura Codruța Kovesi a acordat la rândul ei un interviu, în care a susținut că anchetele DNA nu sunt dirijate, în mod special, contra liderului PSD.

„Nu alegem ținte, nu anchetam o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte care sunt date în competența noastră", a susținut Laura Kovesi.


Citește și: Jurnalistul Sabin Orcan explică de ce stătea "Daddy" Liviu Dragnea cu capul plecat la discuția cu directorul SRI, Eduard Hellvig, la recepția de Ziua Americii

Dragnea a fost surprins, într-o fotografie, cu capul plecat, în fața lui Eduard Hellvig, după ce oficialul SRI i-ar fi spus că Serviciul ”nu descoperă acoperiți și nici nu acoperă descoperiți”, referindu-se la noul prim-ministru PSD, Mihai Tudose, a arătat Sabin Orcan.


 Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani cu suspendare pentru infracțiuni electorale în dosarul „Referendumul din 2012”. În proiectul de ordonanță de grațiere, care trebuia promovat miercuri de Guvern, se stipulează că se grațiază toate pedepsele de până la 5 ani închisoare, inclusiv cele cu suspendare. Dragnea a fost condamnat definitiv cu suspendare la 2 ani închisoare pentru fraude la referendum, iar infrațiunea pentru care a fost condamnat se înscrie în cadrul normativ al proiectului de ordonanță, de parcă acest proiect a fost croit special pentru Dragnea. 

Dragnea mai are un dosar penal în care este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție  pentru instigare la abuz în serviciu. Dragnea este acuzat că în 2006, pe când avea funcție de conducere în PSD și era președintele Consiliului Județean Teleorman, și-a instigat soția (pe Bombonica), șefă la Protecția Copilului Teleorman, și alte persoane cu funcții în acest serviciu public social, să angajeze fictiv și să plătească salarii pentru două persoane care munceau la sediul PSD din Alexandria.



 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă