13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMama poliţistului Bogdan Gigină a reacţionat pe Facebook: Gabriel Oprea nu cunoaşte...

Mama poliţistului Bogdan Gigină a reacţionat pe Facebook: Gabriel Oprea nu cunoaşte sensul cuvântului “demnitate”

Carmen Gigină, mama poliţistului Bogdan Gigină a scris pe pagina sa de Facebook că fostul vicepremier al României, Gabriel Oprea, nu cunoaşte sensul cuvântului “demnitate”. Femeia a reacţionat după ce Oprea a declarat, în urma audierii sale la DNA, că va trece cu “demnitate” peste această tragedie.

“ÎNCERC SĂ TREC CU DEMNITATE PESTE ACEASTĂ TRAGEDIE, SPUNE D NUL GENERAL OPREA”. Părerea mea este că nu cunoaşteţi sensul acestui cuvânt. Există DEX-ul. Dacă aţi fi făcut dovada acestei calităţi astăzi am fi avut răspunsul pentru moartea celui care v-a asigurat traseul … da chiar aşa.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost chemat, luni dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, care a încetat din viață, în octombrie 2015, în timp ce deschidea coloana oficială a fostului Ministru de Interne. Procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință că va începe urmărirea penală, în acest dosar.

„Această cruce pe care o să o duc toată viața. O tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină”, a spus Oprea, la ieșirea de la sediul DNA.  „Știu ce înseamnă să ai un deces în familie. Am trecut prin așa ceva. Nu veneam de la restaurant. Eram în timpul serviciului. Cât am fost ministrul Apărării Apărării Naționale am mers pe mașina mea, pe benzina mea”, a mai spus el, subliniind „este o tragedie prin care trebuie să trec. E greu și pentru familie”, a mai spus Oprea, la ieșirea de la DNA.

Totodată, Gabriel Oprea a mai precizat că nu a știut de accident și că a aflat la aproximativ 15 minute după tragedie. 


Citeşte aici: Atitudine șocantă. Părinții lui Bogdan Gigina se pregătesc să comemoreze un an de la moartea băiatului lor. Gabriel Oprea se gândește numai la el: „Este o tragedie prin care trebuie să trec”

Cu două zile înainte ca părinții polițistului Bogdan Gigină să comemoreze un an de când fiul lor și-a pierdut viața, într-un accident de motocicletă, în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea, fostul vicepremier a declarat că începerea urmăririi penale într-un dosar de ucidere în culpă, deschis de procurorii anticorupție, reprezintă o „o tragedie prin care el trebuie să treacă” și „o cruce pe care  el trebuie să o poarte”.


Vineri, președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției avizul oficial pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea. Astfel, procurorii anticorupție pot începe anchetarea fostului vicepremier, în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 14 octombrie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Oprea Gabriel, fost Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Interne în perioada martie 2014 – noiembrie 2015, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în modalitatea prevăzută de art. 192 alin. (1) şi (2) din Codul Penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestei cereri”, precizează Administrația Prezidențială.

 

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă