19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMihaela Moraru Iorga susține că revocarea sa din DNA la cererea lui...

Mihaela Moraru Iorga susține că revocarea sa din DNA la cererea lui Kovesi ar putea fi legată de un dosar pe numele fostului soț al procurorului-șef: Nu știu dacă are legătură sau nu are legătură, dar este posbil. Pot să văd spun că eu am făcut totul ca la carte în acest dosar

Procurorul revocat din DNA la cererea Laurei Codruța Kovesi, Mihaela Moraru Iorga, a precizat, la Antena 3, că nu înțelege de ce procurorul-șef al instituției „și-a schimbat părerea despre ea”, dar că bănuieșt că de vină ar fi fost „atitudinea sa față de anumite dosare”.

„Este un mare semn de întrebare pentru mine. Faptul că s-a dispus acest control strict din cauza activității mele, dacă acest lucru s-a întâmplat, ceea ce mă îndoiesc. La un moment dat, eu aveam activitate cât o jumătate de secție, nu poți să compari un procuror cu 180 de dosare în lucru, cu unul cu 30 de dosare în lucru și nici complexitatea cazurilor instrumentate de mine. Ce a determinat-o pe dânsa să-și schimbe părerea mea despre mine nu știu, dar pot să bănuiesc că atitudinea mea față de anumite dosare. Sunt dosare sensibile, dosare în care un cuvânt spus altfel de mine poate schimba în totalitate cursul dosarului și îl poate afecta la Curtea de Arbitraj”, a declarat Mihaela Moraru Iorga, la Antena 3.



 

Ea a continuat precizând că „este posibil” ca revocarea sa să fi fost legată de un dosar pe numele fostului soț al Laurei Codruța Kovesi.

„Nu știu dacă are legătură sau nu are legătură, dar este posbil. Pot să văd spun că eu am făcut totul ca la carte în acest dosar. Știu că au existat nemulțumiri că lucrurile nu s-au mișcat într-o direcție sau în alta. Cert este că a-ți asuma răspunderea într-un astfel de dosar sau să spun că cei de la CNADNR sunt vinovați le reteza acestora orice șansă la Curtea de Arbitraj. Știu că au existat nemulțumiri, dar nu pot să spun mai multe. La acest moment nu pot să spun mai mult”, a mai spus procurorul revocat din DNA.



În ceea ce privește presupusele indicații pe care șefa DNA i le-ar fi dat într-un dosar al Elenei Udrea, Mihaela Moraru Iorga a afirmat: „Să vă explice dânsa ce înțelege prin discuții uzuale. Dacă dânsa are un alt punct de vedere cred că îl poate argumenta. Eu am depus toate detaliile la Inspecția Judiciară, acum este rândul lor să ancheteze. Am considerat că nu este corect să procedez așa, pentru că nu este posibil ca pericolul public să existe pentru 24 de ore și apoi să nu mai existe. Eu asta am spus și asta susțin în continuare”, a mai spus fostul procuror DNA.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a precizat, într-un interviu acordat Ziare.com,  că nu a cerut niciunui procuror să dea o anumită soluție într-un dosar. Precizarea vine după ce, Mihaela Moraru Iorga, procuror anticorupție revocat la solicitarea lui Kovesi, a susținut că i s-ar fi cerut, printr-un intermediar, să o reţină pe Elena Udrea într-un dosar, deşi Camera Deputaţilor nu și-a dat avizul pentru arestarea acesteia.



Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revoce doi procurori din funcție, pe motiv că nu mai respectă codul deontologic. Cei doi au sesizat Inspecția Judiciară, după ce li s-ar fi cerut să facă testul poligraf.

 

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă