Ministrul de Interne, Carmen Dan: Procurorii îi anchetează pe polițiștii care au întârziat cu trei zile eliberarea din arest a unei femei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că este inacceptabilă situaţia de la Arestul Poliţiei Capitalei, de nepunere în aplicare a unei decizii de eliberare a unei persoane.

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că este inacceptabilă situaţia de la Arestul Poliţiei Capitalei, de nepunere în aplicare a unei decizii de eliberare a unei persoane, informează Mediafax.

Ministrul de Interne a susținut că procurorii sunt cei care vor dispune măsuri, la finalul anchetei.

”Din momentul în care am primit eu această informaţie, am solicitat clarificarea rapidă a aspectelor care au condus la această situaţie. Este un dosar penal. S-a sesizat Parchetul şi bineînţeles că cei responsabili vor răspunde. Din punctul nostru de vedere, este inacceptabil să nu se pună în executare astfel de decizii”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Aceasta a afirmat că măsurile care se impun în această situaţie vor fi stabilite de procuror, la finalul anchetei care este acum în desfăşurare.


Primul anunț al Poliției este că eroarea a fost produsă de un polițist care și-a tratat "cu superficialitate" atribuțiile de serviciu, îndosariind, din greșeală, printre alte acte, și documentul care preciza că femeia trebuie pusă în libertate vineri.

”Procurorul face toate confruntările şi va dispune măsurile necesare. Există un dosar penal”, a mai spus ministrul.

Poliţiştii Serviciului Control Intern din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au făcut verificări la Arestul Poliţiei Capitalei după ce o persoană a fost ţinută în arest până luni, deşi instanţa a hotărât definitiv punerea sa în libertate vineri, sub control judiciar.

"În urma dispoziţiei unei instanţe faţă de o persoană privată de libertate, a fost dispusă o altă măsură, şi anume, înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, dar care a fost pusă în aplicare cu întârziere. În fapt, încheierea instanţei prin care s-a dispus nouă măsură a fost tratată cu superficialitate de către un poliţist ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îndosariind acest document împreună cu alte acte", a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Persoana respectivă a fost eliberată abia luni din arest, deşi decizia instanţei era pentru vineri.

"Din dispoziţia conducerii DGPMB, poliţişti din cadrul Structurii de Control Intern au declanşat verificări la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. Va fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial şi material, urmând a fi stabilită vinovăţia şi tragerea la răspundere penală. Poliţia Capitalei are toleranţă zero faţă de orice fel de abatere, urmând că legea să fie aplicată cu fermitate şi în acest caz", a mai precizat  Diana Sarca.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...