Ministrul Tudorel Toader: Codul Penal și Codul de Procedură Penală vor fi gata undeva prin toamnă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală vor fi finalizate "undeva prin toamnă".

Mihai Diac 0 comentarii

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat joi că proiectele de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală vor fi finalizate "undeva prin toamnă", informează Mediafax.

Codul penal şi Codul de procedură penală nu sunt încă în parametri constituţionali, a recunoscut ministrul, dovadă fiind deciziile de neconstituţionalitate date în acest sens de Curtea Constituţională.

„Politica penală trebuie adoptată, promovată şi aplicată norma în acord cu standardele constituţionale. Putem spune că ea este adoptată? Teoretic, da. Practic, numeroasele deciziile de neconstituţionalitate ne contrazic şi am ferma convingere că, după aceste multe decizii de neconstituţionalitate, Codul penal, Codul de procedură penală nu sunt încă în parametri constituţionali”, a spus Tudorel Toader în cadrul unei dezbateri cu titlul „Cine face politica penală în România".

Tudorel Toader a explicat că Ministerul Justiţiei este acum în perioada în care aşteaptă propuneri de îmbunătăţire a celor patru Coduri – Penal, de Procedură Penală, Civil şi de Procedură Civilă. Ministrul Toader a estimat că, după centralizarea acestor propuneri și după valorificarea lor în textele aflate în pregătire, proiectele celor patru Coduri se vor putea finaliza "undeva prin toamnă".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...