Neurochirurgul Leon Dănăilă a fost reclamat la CNCD de o organizaţie care susține drepturile persoanelor LGBT, pentru declaraţiile despre homosexuali

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, a fost reclamat, vineri, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de Asociaţia MozaiQ, după ce a afirmat, într-un interviu pentru News.ro, că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Iulia Iancu 0 comentarii

Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, a fost reclamat, vineri, la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării de Asociaţia MozaiQ, după ce a afirmat, într-un interviu pentru News.ro, că este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Ba mai mult, medicul a afirmat că doar cuplurile heterosexuale pot să facă copii, în vreme ce ”un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi”.

Asociaţia MozaiQ, organizaţie a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender), a anunţat, vineri, că a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu privire la afirmaţiile senatorului Leon Dănăilă, susținând că mesajul politic al parlamentarului liberal “ţinteşte un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de către OG 137/2000, articolul 15, şi anume orientarea sexuală”.

“Prin conţinutul, ţintele, contextul şi emitentul mesajului şi în acord cu art. 15 al Ordonanţei Guvernului nr. 137 din 31.08.2000, declaraţia domnului Leon Dănăilă este asimilată unui comportament care are ca scop sau vizează atingerea demnităţii umane ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, îndreptat împotriva unui grup de persoane sau unei comunităţi şi legat de apartenenţa acestora la o orientarea sexuală.

Prin asocierea expresă dintre homosexuali şi acţiuni sancţionate de Codul Penal, Leon Dănăilă dezvoltă un sentiment de frică şi panică privind reprezentarea în spaţiul public a comunităţii LGBT. Astfel, Leon Dănăilă contribuie la încetăţenirea stereotipurilor şi a prejudecăţilor privind indezirabilitatea comunităţii LGBT”, mai arată reprezentanţii Asociaţiei MozaiQ.

Membrii asociației susţin că, prin stigmatizarea orientării sexuale, Leon Dănăilă marginalizeză persoanele având aceste trăsături în afara limitelor normale ale relaţiilor sociale, “afectând stima de sine a acestora şi promovând izolarea lor”.

“Astfel, se face nu numai o diferenţiere clară între grupurile de persoane heteorsexuale şi cele homosexuale pe criteriul orientării sexuale dar, în plus, această diferenţiere demonizează comunitatea LGBT în opoziţie cu comunitatea non-LGBT. Această dihotomie încurajează mobilizarea sentimentului anti-gay şi marginalizarea persoanelor LGBT nu numai din viaţa publică dar şi din alte aspecte sociale, economice şi culturale”, potrivit ONG-ului.

Medicul neurochirurg a afirmat, vineri, că nu înțelege cuplurile homosexuale, lansând acuzații grave la membrii minorității LGBT, susținând că aceștia nu pot procrea, dar pot  fura copii sau îi pot achiziționa pe alte căi.

”Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi.

”Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un bărbat se îndrăgosteşte de alt bărbat. El e homosexual. Dar de ce unul este îmbrăcat ca femeie şi unul ca bărbat? Domnule, ia-ţi o femeie dacă îţi plac femeile, de ce îl îmbraci ca femeie? Lasă-l tot ca bărbat dacă îţi plac bărbaţii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim!”, a precizat el.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...