6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialO tânără de 24 de ani a murit, la scurt timp după...

O tânără de 24 de ani a murit, la scurt timp după naștere. Ea s-a prezentat la spital pentru că se simțea rău, însă medicul a decis ca pacienta să nască prin cezariană

O femeie de 24 de ani a murit, la Spitalul Orășenesc Ineu, la scurt timp după ce a născut prin cezariană. Astfel, o anchetă internă a fost deschisă, joi seara, pentru a se stabili cauzele decesului, informează Mediafax.

Potrivit primelor informații, femeia de 24 de ani din localitatea Dud s-a prezentat, joi, la spital, din cauză că nu se simțea bine. După control, însă, medicul a decis ca pacienta să nască prin cezariană. La aproximativ 10-15 minute de la intervenţia chirurgicală, femeia a intrat în stop cardio-respirator, a fost resucitată, dar în scurt timp a intrat în al doilea stop cardio-respirator.

Medicii Spitalului Orăşenesc Ineu au cerut ajutorul colegilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, iar la faţa locului a fost trimis elicopterul SMURD pentru a prelua pacienta. Imediat după decolare, femeia a mai făcut un stop cardio-respirator, fiind din nou resuscitată. Femeia a murit la UPU Arad.

„Au fost chemaţi medicii ginecologi şi ATI, dar după circa o oră şi jumătate de aplicare a procedurilor de resuscitare, femeia a murit”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

Copilul născut, un băieţel de 2 kilograme şi 890 de grame, este internat la Spitalul Orăşenesc Ineu, este sănătos şi în afara oricărul pericol.

Conform procedurilor, la Spitalul Orăşenesc Ineu a fost deschisă o anchetă internă pentru a se stabili în ce condiţiile a murit femeia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă