14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPesedistii isi arunca grave invinuiri reciproce despre legaturile cu Omar Hayssam

Pesedistii isi arunca grave invinuiri reciproce despre legaturile cu Omar Hayssam

Iorgovan: “Nastase si Geoana au sarit cu topoarele pe mine”

Liderii PSD isi paseaza de la unul la altul raspunderea protejarii controversatului om de afaceri Omar Hayssam. Si aceasta in timp ce sedinta de ieri a Comisiei pentru Arbitraj si Integritate Morala, care trebuia sa judece cazul Hayssam, s-a amanat.
Senatorul PSD Antonie Iorgovan, prim-vicepresedinte al comisiei, a reactionat ieri iritat din cauza aparitiei in presa a unor materiale referitoare la faptul ca l-a aparat in instanta pe Omar Hayssam: “Nu s-a dat drumul intamplator la acest material acum. Se doreste conturarea unei imagini negative despre Antonie Iorgovan.” Dupa care, a trecut la acuzatii directe: “Toata manevra asta pleaca din partid si nu am nici cea mai mica indoiala ca in spate este conducerea formatiunii”. El a sustinut ca ar fi avut un contract cu o firma, care la randul sau avea contract cu alta firma, in spatele careia se afla Omar Hayssam, dar el personal nu stia acest lucru. “Nu poate fi acuzat un avocat ca a aparat o firma si sa fie conturata imaginea de vinovatie, in conditiile in care lideri importanti ai partidului l-au hranit si l-au pastorit pe Omar Hayssam”. Avocatul s-a vaicarit ca liderii PSD “i-au bagat pumnul in gura” – referindu-se la atacurile publice intreprinse de Adrian Nastase si Mircea Geoana la adresa sa.

Iorgovan ameninta cu plecarea lui Iliescu de langa “pustiul” Geoana

De altfel, Iorgovan l-a taxat pe Mircea Geoana: “M-a deranjat ca s-a dus pe un post de maxima audienta, dar consider ca ceea ce a spus au fost pustisme din partea sa. Daca nu se maturizeaza, isi merita soarta”. Geoana ar fi facut acest gest pentru ca ar fi trecut de partea lui Nastase. Suparat, a anuntat ca isi va pune mandatul la dispozitia comisiei de integritate ca sa decida colegii daca il mai doresc. “Au sarit amandoi cu topoarele pe mine pentru ca am indraznit sa pun o problema de bun simt. Consecintele pozitiei adoptate de conducerea PSD pot fi plecarea din partid a lui Ion Iliescu si nu numai a sa”.

Nastase pretinde ca n-a stiut ca Hayssam era membru PSD

Pe de alta parte, Nastase a pretins ca nu a stiut ca Hayssam a fost membru de partid pana in 2004, cand el a aparut in propunerile de la Bucuresti pentru Parlament! “Sunt foarte multi membri de partid, nu am putut sa fac nici o clipa legatura intre diverse chestiuni legate de elemente economice sau alte aspecte, si viata de partid sau calitatea lui de membru”, a spus Nastase. El a sustinut ca in 2004 a fost impotriva includerii lui Hayssam pe listele parlamentare. Nastase a spus ca stia despre suspiciunile la adresa acestuia, ca foarte multi altii, Comisia de Integritate trebuie sa verifice daca au existat din partea unor colegi interese si nu doar naivitate sau lipsa de intelepciune politica in a promova aceasta candidatura. Nastase a precizat ca “a fost extrem de uimit” sa descopere ca Iorgovan a fost avocatul lui Hayssam. Nastase a declarat ca lui Iorgovan “nu i s-a pus pumnul in gura, nici nu cred ca i se poate baga pumnul in gura, pentru ca la dansul problema nu este cu gura”. Nastase a adaugat ca daca Iorgovan dorea sa participe la o cercetare de un anumit tip, trebuia sa taca pana la final si la sfarsit, cand concluziile erau clare, trebuia sa vina sa spuna “iata am descoperit un anumit lucru!”.

Iliescu ii ia apararea

“Aceste replici, ca sa-l descurajeze pe un om care vine si ridica niste probleme, mi se par incorecte si imorale”, a declarat ieri Ion Iliescu, lunandu-l in brate pe Iorgovan in conflictul cu Geoana si Nastase.
In logica iliesciana dragul Antonie nu a facut nimic imoral reprezentandu-l in instanta pe Hayssam. Ca doar “avocatul este judecatorul dracului, iar avocatura nu este o meserie a moralitatii, ci a interesului… Este platit, pledeaza pentru clienti. Asta este logica si moralitatea avocatului”, dupa parerea lui Iliescu. Acesta a incercat chiar sa separe activitatea politica a senatorului PSD de cea profesionala. Cu alte cuvinte, una este sa-l reprezinti pe Hayssam in justitie, si alta sa declari ca este un infractor “cocolosit” de fosta conducere a partidului. “Deci o casa de avocatura care are un client este una si cu totul altceva este pozitia omului (n.r. – Iorgovan) respectiv ca om politic sau ca om public sau chiar ca om simplu”, a aratat Iliescu.
Si pentru a-si arata sustinerea totala pentru cel care i-a atacat pe “tradatorii” Geoana, Nastase & co., Iliescu s-a declarat total increzator in spusele avocatului. “Il cred pe Iorgovan cand spune ca nu l-a cunoscut personal (n.r. – pe Hayssam)… Faptul ca el (Hayssam) a apelat la Biroul de avocatura este una si cu totul altceva este pozitia lui Iorgovan, omul politic si membru in Comisia de Integritate Morala”, a spus pe ton ferm Iliescu.

Unde este Ovidiu Musetescu?

Liderul PSD Adrian Nastase a dat asigurari ca deputatul Ovidiu Musetescu isi va face reaparitia saptamana viitoare. Intrebat de ziaristi, el a recunoscut ca in ultima luna Ovidiu Musetescu nu a fost de gasit si a spus ca stie care sunt motivele, dar a evitat sa le divulge. Ca fost sef al APAPS, Musetescu a fost implicat in privatizarea IPRS Baneasa.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă