Poliția face percheziții la fosta șefă a Crucii Roșii Brașov, suspectată de deturnare de fonduri

Poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la sediul Crucii Roșii din Brașov și la locuinţa fostei şefe a acestei filiale, Luana Minea, care a avut funcția de consilier județean PSD.

Mihai Diac 0 comentarii

Poliţiştii fac, miercuri, percheziţii la sediul Crucii Roșii din Brașov și la locuinţa fostei şefe a acestei filiale, Luana Minea, care a avut funcția de consilier județean PSD, informează Mediafax.

Luana Minea este suspectată de gestionarea deficitară a fondurilor publice, fals în înscrisuri şi delapidare.

IPJ Braşov a anunţat miercuri că sunt efectuate două percheziţii „la sediul unei organizaţii şi la locuinţa unui femei, într-un dosar privind gestionarea deficitară a fondurilor publice“.

„Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează două percheziţii în municipiul Braşov, la sediul unei organizaţii şi la domiciliul unei femei în vârstă de 64 ani. În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la gestionarea deficitară a fondurilor publice primite de la o instituţie publică în perioada 2013 - 2015, prin schimbarea destinaţiei pentru care au fost acordate“, arată Poliţia Braşov.


Citește și: Luana Minea, cea care l-a amenințat pe agentul Godină, este suspendată de la conducerea Crucii Roșii Brașov

"Societatea Naţională de Cruce Roşie din România anunță că doamna Luana Minea și-a suspendat activitatea de director al filialei de Cruce Roșie Brașov. Până la decizia definitivă a instanțelor de judecată, doamna Luana Minea nu va mai reprezenta filiala de Cruce Roșie Brașov", a anunțat, joi, Societatea Națională de Cruce Roșie.


Femeia vizată de percheziţii este fosta şefă a Crucii Roşii, Luana Minea, pe numele acesteia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deturnare de fonduri, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi delapidare, conform unor surse judiciare.

Luana Minea a condus Crucea Roșie Brașov din anul 1990 până în februarie 2016, când și-a dat demisia. Simultan, ea și-a dat demisia și din PSD. Demisiile au survenit imediat după ce polițistul Marian Godină a acuzat-o public pe Luana Minea de trafic de influență.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...