Primăria Târgu-Jiu a fost sesizată de președintele ICR să nu mai oficieze căsătorii la Poarta Sărutului, un monument funerar dedicat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial

Primăria Târgu-Jiu ar putea să renunțe la oficierea căsătoriilor la Poarta SAărutului, monumentul funerar ridicat de către artistul Constantin Brâncuși, în memoria eroilor din Primul Război Mondial, informează Agerpres.

Iulia Iancu 0 comentarii

Primăria Târgu-Jiu ar putea să renunțe la oficierea căsătoriilor la Poarta SAărutului, monumentul funerar ridicat de către artistul Constantin Brâncuși, în memoria eroilor din Primul Război Mondial, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, ultima sesizare în acest sens a fost primită joi de la directorul Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, care a fost prezent la Târgu-Jiu pentru a participa la manifestările ocazionate de împlinirea a 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși.

"Nu este doar părerea domnului Boroianu în legătură cu acest subiect. Au mai fost discuții de-a lungul timpului, oameni de cultură sau cu o anumită experiență sau anumită pregătire în domeniu spun că nu ar fi normale aceste căsătorii la Poarta Sărutului. Noi, ca administrație, va trebui să ascultăm toate argumentele în acest sens. (...) De-a lungul timpului a apărut această cutumă, acest obicei în rândul populației de a merge să se căsătorească la Poarta Sărutului, acum nu le putem interzice cetățenilor nici să nu se mai sărute sub Poarta Sărutului. Fiecare a perceput monumentul așa cum a considerat de cuviință. Este adevărat că este ridicat în cinstea eroilor neamului și în acest sens părerea mea personală este că îl putem considera un omagiu, ca atunci când trăim o clipă fericită din viață să mergem lângă acest monument", a spus Adrian Tudor.

Acesta a adăugat că va supune membrilor Consiliului științific din cadrul Centrului de Cercetare "Constantin Brâncuși" sesizările legate de oficierea căsătoriilor, fiind așteptate și puncte de vedere din partea cetățenilor.

''Noi avem un Consiliu științific al Centrului de Cercetare unde sunt oameni cu pregătire în domeniu, de diferite profesii, dar care au tangență cu actul cultural, o să supunem atenției, așteptăm și alte puncte de vedere. E binevenită o astfel de dezbatere pentru că, în fond, este o provocare în tot ce ne-a lăsat Constantin Brâncuși", a conchis Adrian Tudor.

De aproximativ 12 ani, reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu oficiază căsătorii la Poarta Sărutului atât în noaptea de Revelion, cât și de Dragobete.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...