6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul consilier prezidențial George Scutaru rămâne sub control judiciar

Fostul consilier prezidențial George Scutaru rămâne sub control judiciar

UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis ca fostul consilier prezidențial George Scutaru să fie cercetat în continuare sub control judiciar, în care a fost trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani, informează Mediafax

Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată de fostul consilier prezidenţial tot la instanţa supremă.

———

Fostul consilier prezidențial, George Scutaru, s-a prezentat, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde are loc primul termen la dosarul în care a fost trimis în judecată, pentru spălare de bani.

Scutaru a fost trimis în judecată, luni, sub control judiciar. Alături de fostul consilier prezidențial, au fost trimiși în judecată și vicepreședintele Camerei deputaților, Dan Motreanu, și administratorul unei societăți comerciale, Ana Maria Schaer, pentru spălare de bani, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

Citește și: Fostul consilier prezidențial George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților, trimiși în judecată pentru spălare de bani

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcție de conducere în administrația locală, denunțător în cauză, a pretins și primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

“Din suma de 700.000 euro, bani primiți efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaților ScutaruGeorge-Adrian și Motreanu Dan Ștefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în același scop, respectiv pentru finanțarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale și generale), a candidaților partidului din care fac parte cele două persoane ultim menționate”, au precizat procurorii DNA în rechizitoriu.

Conform anchetatorilor, pentru a disimula proveniența acestor sume de bani, GeorgeScutaru, Dan Motreanu și Ana Maria Schaer “au inițiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realității, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranșe, din contul societății administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentație folosite ca materiale în campania electorală”.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor celor trei inculpaţi, până la concurenţa sumei de 1.213.090 de lei, sumă care a fost efectiv plătită firmei producătoare a materialelor electorale.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La începutul lunii aprilie, George Scutaru a fost pus sub control judiciar, în acest dosar.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă