Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protest în faţa penitenciarului Drobeta-Turnu Severin. Sindicaliștii acuză: Doamna ministru consideră că cel mai bine este să ne ameninţe

Astăzi, în faţa unităţii de detenţie din Drobeta-Turnu Severin este anunţat un protest împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Sindicaliştii cer demisia înaştului funcţionar de stat din cauza modului în care a gestionat criza din penitenciare.

Iulia Iancu 0 comentarii

Angajaţii Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin vor protesta, luni, în faţa unităţii, cerând demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, informează Mediafax.

Personalul închisorii este nemulţumit de modul în care se acordă salariile din sistemul de apărare şi ordine publică. Angajaţii unităţii se consideră discriminaţi şi solicită condiţii mai bune de muncă.

Pe lângă solicitările salariale, protestatarii cer şi demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună.

"Doamna ministru al Justiţiei ne discriminează salarial la nivel de ramură de activitate în categoria personalului din siguranţă şi ordine publică. Săptămâna trecută, dumneaei nu a dat un răspuns colegilor noştri. A ocolit să dea răspunsuri clare, considerând dumneaei că cel mai bine este să ne ameninţe, să ridice tonul la noi şi să considere că în România acordarea drepturilor reprezintă un lux", a declarat, luni, pentru agenţia de presă, preşedintele Sindicatului Danubius-Drobeta din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, Mihai Bărbulescu.

În acelaşi comunicat de presă, angajaţii penitenciarului au mai subliniat şi faptul că erau nevoiţi să lucreze suplimentar din cauza lipsei de personal din sistem.

"Condiţiile de muncă sunt precare. La nivel de sistem penitenciar nu s-a investit de foarte mulţi ani în dezvoltarea condiţiilor de muncă ale personalului", a adăugat liderul sindical din Drobeta-Turnu Severin.

Sindicalistul a declarat că protestele vor continua până în momentul în care ministrul Justiţiei va aplica legea, cum este ea concepută.

Angajaţii din penitenciare au ameninţat, încă din 15 septembrie, cu proteste în fiecare săptămână, la câte zece unităţi de detenţie şi cu miting la Ministerul Justiţiei, la începutul lunii octombrie, nemulţumiţi că nu primesc aceleaşi drepturi salariale ca cei din sistemul de apărare şi ordine publică, respectiv că în salariile lor nu au fost incluse sume compensatorii reprezentând salariul de merit în plată în anul 2009. În data de 26 septembrie au avut loc negocierile cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună, însă acestea au eşuat. 

Calendarul acţiunilor de protest, anunţat de sindicalişti, este următorul:

- Luni 03.10.2016: Penitenciar Ploieşti, Penitenciar Focşani, Penitenciar de Minori şi Tineri Tichileşti, Penitenciar Drobeta Turnu Severin, Penitenciar Baia Mare;
- Miercuri 05.10.2016: Penitenciar Timişoara, Penitenciar Târgu Mureş, Penitenciar Brăila, Penitenciar Mărgineni, SNPAP/CR Târgu Ocna
- Joi 06.10.2016: Penitenciar de Femei Târgşor, Penitenciar Craiova, Penitenciar Miercurea Ciuc, Penitenciar Oradea, Penitenciar Colibaşi;
- Luni 10.10.2016: Penitenciar Bucureşti Rahova, Penitenciar Iaşi, Penitenciar Pelendava, Centrul de Reeducare Buziaş;
- Miercuri 12.10.2016: Penitenciar de Minori şi Tineri Bacău, Penitenciar Satu Mare, Penitenciar Bistriţa, Penitenciar Spital Dej, Penitenciar Slobozia;
- Joi 13.10.2016: Penitenciar Aiud, Penitenciar Arad, Penitenciar Găeşti, Penitenciar Botoşani, Penitenciarul Galaţi.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...