12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialProteste în marile orașe, împotriva modificărilor fiscale și la justiție

Proteste în marile orașe, împotriva modificărilor fiscale și la justiție

Peste 2.500 de persoane au protestat duminică seara la Timișoara, Brașov, Cluj Napoca și Sibiu, împotriva măsurilor fiscale și de reformare a justiției ale guvernării PSD+ALDE.  În Piaţa Victoriei, au fost aproximativ 500 de oameni, care au scandat "PSD ciuma roşie!", "DNA să vină să vă ia!", "Justiţie, nu corupţie", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Demisia!" şi au pancarte cu mesaje precum "Depolitizarea CCR, Jos mâinile de pe DNA", "Noi suntem statul paralel".  

Protestul manifestanților din Timișoara, la care au participat peste 1.500 de persoane în timpul marșului, potrivit organizatorilor, s-a încheiat la ora 21,00 , în Piața Victoriei, fără incidente.

Cei 1.500 au mărșăluit din Piața Victoriei până la Palatul Justiției, revenind în centrul municipiului.

Participanții la miting au scandat permanent lozinci antiguvernamentale, împotriva PSD și a liderului acestuia, Liviu Dragnea.

Manifestația a fost declarată închisă cu intonarea Imnului Național al României, cu promisiunea că protestatarii se vor reîntâlni duminica viitoare.

"Nu vrem să fim conduși de hoți!", "Anticipate", "Parlament penal, marș la tribunal!" au fost câteva dintre lozincile care s-au auzit în piață.

Aproximativ 800 de persoane, potrivit organizatorilor, au protestat duminică seara la Brașov, împotriva modificării Legilor justiției și a noilor reglementări fiscale.

Protestatarii s-au adunat în fața Prefecturii începând cu ora 18,00, scandând împotriva Guvernului și a PSD, printre lozincile scandate de aceștia numărându-se "PSD-ciuma roșie", "Demisia corupților", "Vrem oameni fără dosare penale la guvernare", "Hoții", "Demisia", "În democrație, hoții stau la pușcărie". De asemenea, oamenii au fluierat din vuvuzele și au bătut în tobe.

După o oră cei, peste 400 de protestatari adunați în fața Prefecturii au plecat în marș spre Piața Sfatului pe str.15 Noiembrie — str.Castanilor — str.Iuliu Maniu — str.Republicii.

La momentul de vârf al protestului, în jurul orei 19,30, aproximativ 800 de persoane se aflau în stradă, iar după o oră au ajuns în Piața Sfatului în jur de 600 de persoane. Au scandat din nou lozinci împotriva Guvernului și a PSD, au bătut din tobe și au fluierat din vuvuzele. Protestul, care a fost autorizat, s-a încheiat în jurul orei 21,00, fără incidente, organizatorii anunțându-i pe protestatari că îi așteaptă și duminica viitoare la ora 18,00, în fața Prefecturii.

Aproximativ 300 de persoane au protestat, duminică seară, începând cu ora 18,00, în Piața Unirii și pe străzile din zona centrală a orașului, împotriva noilor măsuri fiscale și față de proiectele de modificare a Legilor justiției.

Protestatarii au purtat bannere și pancarte cu inscripții precum "Uniți salvăm toată România", "Suntem cu ochii pe voi", "Când injustiția devine lege, rezistența devine datorie", "Nu vrem dictatură", "Nu muncim ca ei să ne fure", "Dragnea la pușcărie", "PSD = cuib de mafioți".

De asemenea, protestatarii au scandat "Demisia", "Justiție, nu corupție", "Jos Dragnea", "Informare, nu manipulare", "România, trezește-te", "Uniți salvăm toată România", "PSD, ciuma roșie", "DNA să vină să vă ia", "Dragnea și cu Tudorel sunteți statul paralel", "Hoții".

Unul dintre protestatari a propus "un imn al mișcării de protest, un cântec iconic la nivel mondial, adaptat la situația actuală din România", iar un alt protestatar a cântat imnul la microfon.

"Ascultați poporul cum strigă furia lui acum/ E disperarea celor care nu mai rabdă chiar deloc/ Mâna-ntinsă prinde-o acum/ Și să pornim pe-același drum/ Legii injuste să-i dăm foc și s-o facem scrum", sunt câteva versuri ale imnului.

În jurul orei 19,30, protestatarii au pornit într-un marș pe străzi din zona centrală a orașului, iar apoi, după ora 20,00, au început să se disperseze.

Aproape o sută de persoane au protestat duminică seara și la Sibiu. Oamenii s-au grupat în fața unuia dintre cele mai mari magazine din centrul municipiului, de unde au plecat să mărșăluiască pe două bulevarde importante din oraș.

Mitingul a fost unul pașnic, fără incidente. Protestatarii au cerit demisia Guvernului și au scandat lozinci împotriva PSD.

* Acțiuni de protest cu participare mai redusă, de circa câteva zeci de persoane, s-au înregistrat duminică seara și în alte municipii, cum ar fi Ploiești, Oradea, Craiova și Alba Iulia.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă