15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRobert Negoiţă, primarul penal şi cu datorii la stat, este actualul şef...

Robert Negoiţă, primarul penal şi cu datorii la stat, este actualul şef al Asociaţiei Municipiilor din România

Asociaţia Municipiilor din România şi-a desemnat, luni, noua conducere, astfel primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, scrie gândul.ro. În funcţia de preşedinte executiv al asociaţiei a fost numit Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, iar în funcţia de prim-vicepreşedinţi, au fost aleşi primarii Lia Olguţa Vasilescu şi Gheorghe Falcă.

Totodată, primarul Municipiului Bistriţa, Teodor Ovidiu Creţu, cel al Municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, cel al Municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, cel al Municipiului Suceava, Ion Lungu şi cdl al Municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, au fost aleşi prim-vicepreşedinţi, precizează sursa citată.

Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România cu datorii la stat şi dosare penale 

Primarul Sectorului 3 are datorii la bugetul de stat şi la cele de asigurări de 232 de milioane de lei (peste 51 milioane de euro), iar din luna aprilie 2016, este urmărit penal de DNA pentru evaziune fiscală. Negoiţă este acuzat că în perioada 2005 – 2009 nu a plătit TVA în valoare de peste 77 de milioabe de lei, perioadă în care a vândut 1.250 de apartamente şi locurile de parcare, fără să se înregistreze ca persoană impozabilă.

Acuzaţiile împotriva lui Robert Negoiţă nu se opresc aici. Actualul primar al Sectorului 3 este pus sub control judiciar pentru fals intelectual, în cazul tezei de doctorat. Procurorii de la Parchetul General au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale a primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru fals intelectual, după ce Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” a cerut retragerea titlului de doctor, în cazul acestuia, pentru suspicini de plagiat.

Dosarul a fost deschis ca urmare a autosesizării procurorilor de la Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public, în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General. Ulterior, cauza a fost înregistrată pe rolul Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, fiind declinată după câteva zile la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit legii drepturilor de autor, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care îşi însuşeşte, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor şi o prezintă ca o creaţie intelectuală proprie. Împăcarea înlătură răspunderea penală”.

Ministerul Educaţiei anunţa, la data de 24 iunie, că CNATDCU a primit cererea Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” privind retragerea titlului de doctor în cazul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, instituţia de învăţământ constatând că lucrarea de doctorat este plagiată.

Robert Negoiţă a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu regretă dacă îi va fi retras titlul de doctor, ci faptul că s-a lăsat tentat, în trecut, de „moda” titlurilor academice, fiind un episod pe care şi-l asumă şi din care a învăţat o lecţie importantă, respective că „singurele realizări notabile sunt cele construite pe o bază sănătoasă”.

Robert Negoiţă este doctor în Ştiinţe Juridice din anul 2012, când şi-a dat doctoratul la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”, teza fiind intitulată „Criza economico-financiară şi impactul acesteia asupra echilibrului social”.

Teza care i-a adus lui Robert Negoiţă titlul de doctor în Ştiinţe Juridice este plagiată de la prima până la ultima frază, fiind copiată integral din surse care sunt disponibile, majoritatea, pe internet, scria jurnalista Emilia Şercan într-un articol publicat pe 30 mai în PressOne. Ea a prezentat, în facsimil, lucrarea lui Negoiţă şi textele din care acesta a copiat – articole de presă apărute pe diverse site-uri, analize economice semnate, printre alţii, de economistul american Nouriel Roubini şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu sau chiar referate şcolare.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Ludovic Orban, atac dur: “România nu poate fi lăsată pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Iohannis”

La congresul formațiunii Forța Dreptei, președintele Ludovic Orban a subliniat că adevărații liberali se află în acest partid și a exprimat convingerea că România...
Ultima oră
Pe aceeași temă