România o riscă procedura de infringement din partea UE din cauza unei legi ce se ocupă de tăierile ilegale de păduri. Parlamentarii se ceartă asupra conținutului legii

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să aibă ultima rundă de dezbatere pe marginea modificării şi completării Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Însă parlamentarii nu s-au hotărât încă pe care dintre cele două forme finale de lucru să o supună la vot.

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor ar fi trebuit să aibă ultima rundă de dezbatere pe marginea modificării şi completării Legii 171/2010,  privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Însă parlamentarii nu s-au hotărât încă pe care dintre cele două forme finale de lucru să o supună la vot.

Greenpeace România, Fundaţia Eco-Civica şi Plantăm fapte bune în România susţin aprobarea OUG 51/2016, cu amendamentele necesare, aceasta fiind forma cea mai sigură şi directă pentru completarea legii contravenţiilor silvice.

În caz contrar, se va produce un haos, vor începe anulări ale sancţiunilor, eliminarea prevederilor OUG 51, ceea ce ar duce la vechile prevederi ale legii 171. Uniunea Europeană ar putea demara procedura de infringement, dacă nu se ajunge la un consens în privința legii în timp optim.

OUG 51 încearcă să protejeze proprietatea împotriva furturilor, abuzurilor, inclusiv de complicitatea personalului silvic. În cazul în care s-ar merge pe varianta proiectului de lege din 2014, unele dintre amendamente ar risca să fie response. Până atunci, se aplică doar prevederile legii din 2010, ori exact asupra acesteia există presiuni ale Uniunii Europene pentru a fi amendată. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...