România trece la ora de vară în această noapte

Rl online 0 comentarii

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de vară, iar ora 3 va deveni ora 4. Ceasurile vor merge după ora de vară până la 28 octombrie (ultima duminică a lunii), când ora 4.00 va deveni ora 3.00

În România ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Sistemul prin care se dă ceasul înainte vara pentru a trece la ora de vară şi înapoi iarna pentru a trece la ora de iarna are ca scop folosirea cât mai eficientă a luminii soarelui. Astfel, principalele activităţi umane se pot desfăşura în mare parte pe timpul zilei, economisind energie electrică, iar oamenii pot fi mai aproape de un ritm natural de viaţă.

În prezent ora de vară, este folosită de 70 de ţări din întreaga lume, dar nu toate ţările au aceleasi perioade pentru schimbarea orei de vara.

China a utilizat ora de vara in perioda 1986 - 1991, iar Japonia nu a introdus folosirea orei de vara.

De asemenea, ţările ecuatoriale şi tropicale nu aplica ora de vară, deoarece durata zilei este egală de-a lungul anului.

Rusia a renunţat din toamna anului 2011, la trecerea la orei de iarna, după 30 de ani de la instituirea acestei practici.

Trecerea la ora oficială de vară nu va modifica mersul trenurilor, a anunţat CFR Călători.

Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de iarnă până în noaptea de 24/25 martie 2012 ora 03.00, care devine ora 04.00.  După această oră (04.00), trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Potrivit CFR Călători, trenurile de călători aflate în circulaţie între 03.01 şi 04.00 (ora iarnă), vor circula cu întârziere. Pentru aceste trenuri se vor stabili măsuri suplimentare pentru reducerea în parcurs a acestor întârzieri. Vor fi afectate de schimbarea de oră un număr de 43 trenuri InterRegio şi 41 trenuri Regio.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...