Sătui de cozile la pașapoarte, românii din diaspora vor să depună plângere împotriva ministrului Carmen Dan

Carmen Dan, ministrul de Interne, este criticată pentru cozile interminabile din fiecare vară de la ghişeele pentru eliberarea paşapoartelor. Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa ameninţă că, dacă aceasta nu va rezolva problema, vor depune o plângere penală împotriva ei.

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Carmen Dan, ministrul de Interne, este criticată pentru cozile interminabile din fiecare vară de la ghişeele pentru eliberarea paşapoartelor. Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa ameninţă că, dacă aceasta nu va rezolva problema, vor depune o plângere penală împotriva ei.

„De la începutul lunii august, în faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor s-au format cozi uriaşe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanţă şi doresc să îşi schimbe şi documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenţă această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE, citat de Mediafax.

 El a adăugat că „este inadmisibil ca, după 10 ani, să spui că încă eşti luat prin surprindere de românii care, în luna august, vin în număr mare în ţară şi doresc să îşi înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obişnuit cu ideea că 25% dintre cetăţenii săi sunt plecaţi în afara ţării. Este revoltător ca un cetăţean român, care vrea să îşi petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghişee”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...