10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSe anunţă o nouă vară cu ambuteiaje spre litoral

Se anunţă o nouă vară cu ambuteiaje spre litoral

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă abia acum că va scoate la licitaţie reabilitarea unui tronson de pe Autostrada Soarelui, în loc să facă acest lucru în toamnă, pentru ca odată cu vremea bună să se poată apuca de treabă.

CNADNR a anunţat, miercuri, că a alocat fondurile necesare pentru începerea lucrărilor de reabilitare pe Autostrada A2 (Autostrada Soarelui, aşa cum a fost „botezată” ea de fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea), tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km.

„A fost realizată o expertiză tehnică ce oferă soluţia de reabilitare. În vederea realizării acestui proiect se va organiza o licitaţie publică pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv cu respectarea termenelor impuse de Ordonanţa Guvernului nr. 34/2006”, se arată în comunicatul companiei de drumuri.

Oficialii CNADNR reamintesc faptul că tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat în folosinţă în anul 2007, durata de viaţă a lucrărilor existente fiind de şase ani. Costul lucrărilor se ridică la valoarea de aproximativ 46,5 milioane de lei, bani necesari, conform expertizei, pentru lucrări care constau în frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm şi realizarea straturilor de legătură şi a celui de uzură.

Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucureşti – Constanţa şi calea II Constanţa – Bucureşti, sunt prevăzute lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii curente. Directorul general al CNADNR, Cătălin Homor, recunoaşte cu jumătate de gură că există posibilitatea ca traficul să fie afectat şi în timpul sezonului estival. „Reabilitarea acestui tronson este foarte necesară. Având în vedere că procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP (Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri – n.red.) Constanţa, astfel încât aceasta să înceapă procedura de licitare a proiectului cât mai curând. Cu scuzele de rigoare, cerem înţelegere din partea participanţilor la trafic, însă drumul necesită o intervenţie cât mai rapidă. Ne aşteptăm, conform estimărilor noastre, ca traficul în perioada estivală să nu fie afectat, dar, în momentul în care vom fi gata să lucrăm, împreună cu Poliţia Rutieră vom încerca să găsim soluţia cea mai bună, astfel încât traficul rutier să fie cât mai puţin afectat”, a declarat Homor.   

Reparaţiile la podul de la Agigea împlinesc cincinalul

Probleme în trafic sunt şi după Constanţa, spre sudul litoralului. În urmă cu două săptămâni, CNADNR a anunţat că până pe 15 aprilie se va menţine restricţia de circulaţie pe podul de la Agigea. Traficul este permis exclusiv autovehiculelor destinate transportului de persoane şi celor cu regim de circulaţie prioritară (Pompieri, Ambulanţă etc.). Traficul rutier se va desfăşura pe benzile centrale ale podului, iar viteza de deplasare va fi limitată la 50 km/h. De precizat că lucrările de consolidare a podului de la Agigea, de peste Canalul Dunăre-Marea Neagră, au început încă din vara lui 2011. Anul acesta se împlineşte cincinalul şi podul tot nu e gata.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă