15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTabloidele britanice scriu că patronul Colectiv ar fi dispărut în Marea Britanie....

Tabloidele britanice scriu că patronul Colectiv ar fi dispărut în Marea Britanie. Ce susține avocatul lui Alin Anastasescu

Patronul clubului Colectiv, Alin Anastasescu, a fi fugit din România, ascunzându-se într-o locaţie necunoscută din Marea Britanie, scriu tabloidele britanice The Sun şi Daily Mail. Anastasescu este trimis în judecată în dosarul privind incendiul din Colectiv, unde au murit 64 de oameni, potrivit Hotnews.

Presă britanică semnalează că judecătorii români le permit urmăriţilor penal sau chiar condamnaţilor să părăsească România şi aceştia profită de supra-aglomerarea penitenciarelor româneşti pentru a cere judecătorilor britanici, când se judecă extrădarea, să nu fie retrimişi în România pentru că le-ar fi încălcate drepturile fundamentale.

“Există numeroşi infractori şi suspecţi care folosesc această portiţă. Instanţele din România permit acest lucru”, a declarat o sursă judiciară citată de The Sun. “ Odată ce ce au pprimit permisiunea să zboare în Marea Britanie, ei ştiu că avocaţii nu vor mai permite că ei să fie trimis înapoi”, a adăugat sursă.

Luni, la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, Tribunalul Bucureşti a amânat din nou, pentru dată de 20 noiembrie, judecarea dosarului în care sunt inculpaţi fostul primar Cristian Popescu-Piedone şi patronii clubului.

"Vreau să îi văd pe vinovaţi judecaţi şi condamnaţi, asta ar însemna pentru mine să se facă dreptate, pentru că sunt oameni care au greşit capital acolo. În momentul în care ai 65 de morţi, când ai atâţia răniţi şi vezi că toată lumea este fericită, bine mersi acasă, în libertate, asta este înfiorător.

Nu cred că foarte mulţi ar putea suportă aşa ceva. Eu sper să se trezească într-un târziu, să nu mai fim luaţi la mişto, să vedem numai zâmbete şi glumiţe în sala de judecată", a declarat, potrivit Agerpres, Eugen Iancu, fondatorul Asociaţiei Colectiv GTG 3010 şi tatăl unui tânăr care s-a stins din viaţă în spital, la trei săptămâni de la incendiu.

Cele mai citite

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă