12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Zăpezile și ploile le fac probleme șoferilor din toată țara. Care...

FOTO. Zăpezile și ploile le fac probleme șoferilor din toată țara. Care sunt zonele în care se circulă în condiţii de iarnă

Mai multe drumuri naționale sunt blocate din cauza apei, iar în zonele montane se circulă în condiții de iarnă, conform Centrului Infotrafic. 

Drumul naţional dintre Şendreni şi Hanu Conachi va rămâne, în continuare, blocat din cauza apei acumulate pe carosabil. În zonele montane se circulă în condiţii de iarnă. Ruta ocolitoare (pentru ambele sesuri) este DN25A Hanu Conachi – Fundeni – Năneşti, DN23 Năneşti – Muchea – intersecţie cu DN2B (Brăila), DN2B(E87) intersecţie cu DN23 – intersecţie cu DN25 (Şendreni), DN25 Şendreni – Galaţi, scrie Mediafax.

Transalpina a fost închisă din 8 octombrie, între Rânca şi Obârşia Lotrului, iar Transfăgărăşanul a fost deszăpezit pe întreg tronsonul. Circulaţia se va face doar cu anvelope de iarnă.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu vigilenţă pe DN 28, între Iaşi şi Târgu Frumos, unde traficul se desfăşoară în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate sub 50 de metri.

În judeţul Braşov, sâmbătă şi duminică, în intervalele orare 08.30 – 13.00 și 14.00 – 18.00, traficul rutier pe DN1E Brașov – Poiana Brașov va fi întrerupt, pentru a permite desfășurarea unei competiții automobilistice (etapa Brașovului a Campionatului Național de Viteză în Coastă).

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău – Braşov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricţionată, fiind instituită şi restricţie de viteză de 10 kilometri la oră. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

În judeţul Argeş, până în data de 15 noiembrie, pe DN7 Piteşti – Râmnicu-Vâlcea, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare şi asfaltare, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloţi de circulaţie.

În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localităţile Boiţa şi Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiş. În acest punct apar frecvent probleme de trafic.

Tot pe Valea Oltului, pe DN7, în judeţul Vâlcea, până în data de 1 decembrie, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulaţia rutieră se desfăşoară restricţionat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Şi în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).

În judeţul Constanţa, în perioada 12 septembrie 2016 – 30 noiembrie, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuţiei şi finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Surse foto: Adevărul, Monitorul de Galaţi.

 

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă