11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTraian Băsescu iese, din nou, la atac: Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu vă...

Traian Băsescu iese, din nou, la atac: Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu vă este ruşine pentru cât l-aţi susţinut pe infractorul Relu Fenechiu?

Fostul preşedinte al României atacă, într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, politicienii care l-au susţinut pe fostul ministru Relu Fenechiu, care, vineri a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care acceptă încadrarea juridică şi o pedeapsă de trei ani şi zece luni de închisoare.

Preşedintele PMP i-a întrebat, retoric, pe Alina Gorghiu, Crin Antonescu şi Victor Ponta dacă nu le este ruşine că au susţinut un infractor care "îşi îndesa în buzunare o şpagă de 900.000 Euro în calitate de ministru".

"Azi, puşcăriaşul USL-ist Fenechiu, pe care Victor Ponta l-a ţinut în guvern până a fost luat cu cătuşe din scaunul de ministru, recunoaşte că, în acelaşi timp cu refuzul pentru avionul preşedintelui României, îşi îndesa în buzunare o şpagă de 900.000 Euro, în calitate de ministru, şi acceptă să facă trei ani şi zece luni de închisoare. Gorghiu, Antonescu, Ponta, nu vă este ruşine pentru cât l-aţi susţinut pe infractorul Relu Fenechiu? Sau este de aceeaşi teapă cu voi şi aţi ţinut să-l apăraţi la infinit pentru hoţie?", spune fostul preşedinte.

Fostul ministru și deputat Relu Fenechiu a semnat, vineri, cu acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), într-un dosar de trafic de influență și spălare a banilor.

Astfel, Relu Fenechiu a declarat, în prezența avocatului său, că recunoaște acuzațiile aduse de procurorii anticorupție. Totodată, el a precizat că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord pedeapsa de trei ani și 10 luni închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor.

Relu Fenechiu este acuzat că, în perioada 2012-2014, ar fi pretins și primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justiției, în valoare de aproape 14 milioane de lei, și de o societate farmaceutică cu acționar majoritar Ministerul Sănătății, în valoare de peste 8 milioane de lei, pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea acestor proiecte.

„Concret, sprijinul acordat de Relu Fenechiu  Fenechiu Relu s-a materializat în intervenția sa la funcționari din cadrul Ministerul Justiției sau la persoane din conducerea societății farmaceutice, asupra cărora avea influență la acel moment. Pentru acest <<ajutor>>, inculpatul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de 3.966.716,11 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro). Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentanții firmei de software să încheie cu societățile respective mai multe contracte de prestări servicii, care în realitate nu au fost executate", precizează DNA.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă