15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTrecerile de pietoni din Capitală ar putea fi semnalizate luminos

Trecerile de pietoni din Capitală ar putea fi semnalizate luminos

Consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre pentru realizarea unui studiu de fezabilitate de către Administrația Străzilor vizând identificarea soluțiilor tehnice de iluminare și semnalizare luminoasă a trecerilor de pietoni nesemaforizate.

"Lista trecerilor de pietoni va fi întocmită de către Administrația Străzilor, în colaborarea cu Brigada Rutieră București, și supusă aprobării Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, iar la întocmirea acestei liste se va ține cont de trecerile de pietoni care sunt deja aprobate pentru semaforizare", prevede proiectul.

În expunerea de motive, semnată de consilierii municipali PNL, se arată că, potrivit statisticilor, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni reprezintă un risc crescut de accidente rutiere, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

"Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru șofer atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. La nivel mondial, au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni și concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopții îmbunătățește în mod cert vizibilitatea și siguranța participanților la trafic. Reducerea numărului de accidente se datorează în principal apariției iluminatului, deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată", au precizat inițiatorii.

Ei au adăugat că, potrivit informațiilor puse la dispoziție de Direcția Generală de Poliție, în anul 2016, în Capitală, s-au produs 1.597 de accidente rutiere în care au fost implicați pietoni, soldate cu 47 de persoane decedate.

Principalele cauze ale acestor accidente rutiere au fost: traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor.

Sistemul de iluminare și semnalizare ar urma să fie compus din: stâlpi echipați cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED cu putere de 270W și lumină albă-rece, amplasați de o parte și de alta a trecerii de pietoni (fluxul luminos va fi concentrat pe trecerea de pietoni pentru realizarea unui contrast între iluminatul stradal și zona de traversare); markeri luminoși cu tehnologie LED, încastrați în carosabil, cu lumină galbenă intermitentă; doi senzori de mișcare amplasați pe stâlpi, pentru detecția pietonilor.

"Totodată, după implementarea pe marile bulevarde administrate de CGMB, proiectul poate fi extins și în rețeaua stradală administrată la nivelul sectoarelor municipiului", au menționat liberalii.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă